piotrblawut@gmail.com Napisano 26 lutego 2021 Udostępnij Napisano 26 lutego 2021 (edytowany) Hej, Który DAC do Fidelio X2HR oraz głośników Edifier s350DB. Do gier używam słuchawek (90% gry fps / 10% muzyka), a do muzyki głośników. Zastanawiam się nad: Sound BlasterX G6 - 350zł (używka od znajomego) - słuchawki pod 3,5mm, głośniki pod optyka Aune S6 - 1700zł (używka) - słuchawki pod adapter 6,3mm, głośniki pod RCA Aune X1s Pro - 1150zł (nowy) - słuchawki pod adapter 6,3mm, głośniki pod RCA Im dłużej myślę się nad wyborem, tym bardziej niepewny jestem, ponieważ sporo osób twierdziło że BlasterX G6 wypada w grach lepiej niż droższe modele Aune, zaś druga część osób twierdziła, że Aune S6 brzmi 4x lepiej pod każdym względem od X1s Pro oraz BlasteraX G6. Zastanawiam się też czy Aune S6 nie jest overkillem (zbyt dobrym DACkiem jak na moje głośniki/słuchawki) stąd alternatywa w postaci X1s Pro. Edytowano 26 lutego 2021 przez piotrblawut@gmail.com Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5eb0l Napisano 28 lutego 2021 Udostępnij Napisano 28 lutego 2021 Cześć Jeśli do gier to ja bym brał Sound BlasteraX G6, ma fajne opcje jak Scout Mode, jest przenośny, można podpiąć pod konsole, ma wzmacniacz, generalnie wszystko czego potrzebujesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 28 lutego 2021 Udostępnij Napisano 28 lutego 2021 Dnia 26.02.2021 o 17:40, piotrblawut@gmail.com napisał: Sound BlasterX G6 - 350zł (używka od znajomego) - słuchawki pod 3,5mm, głośniki pod optyka Aune S6 - 1700zł (używka) - słuchawki pod adapter 6,3mm, głośniki pod RCA Aune X1s Pro - 1150zł (nowy) - słuchawki pod adapter 6,3mm, głośniki pod RCA Sound BlasterX G6. Dobrze wypada w pomiarach, a poza tym nie ma sensu przestrzelać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrblawut@gmail.com Napisano 28 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2021 Zakupiłem dzisiaj Aune S6 więc sprawdzę jak to gra i najwyżej zwrócę Domówiłem jeszcze kable, ponieważ obecne stockowe są wątłej jakości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts