buchu300 Napisano 15 marca 2021 Napisano 15 marca 2021 Witam serdecznie, jestem posiadaczem następującego zestawu: Wzmacniacz - Technics SU-V500 CD - Technics SL-PG480A Gramofon - Panasonic SL H-401 Kolumny - Alton 80 Budżet to ok. 1000zł na kolumny i wzmacniacz, bo reszta póki co zostanie. Mój pokój ma ~20m2 i z tego co wyczytałem chyba lepszą opcją będą mniejsze kolumny typu Canton Fonum 301, czy Arctus TS-80. Słucham bardzo zróżnicowanych gatunków muzyki, jednak najczęściej jest to rap i techno. W Altonach brakuje mi niskich tonów i w ogóle jakoś tak nie pasuje mi ich brzmienie, może to przez wzmacniacz, który też nie jest Mariuszem Pudzianowskim 😁. Czy z takich "małych" kolumn można uzyskać lepszy dźwięk niż z altusów? Czy może są jakieś lepsze opcje niż Fonum 301, czy TS-80. Na OLX znazłem Arctus TS-100 i Canton Fonum 301 DC. Tak się prezentuje pokój, 4x5m. Z góry dzięki! Odpisz, cytując
Recommended Posts