Didek Napisano 18 lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 lutego 2009 Witam.Posiadam odtwarzacz DVD obsługujący dźwięk dts. Ze zwykłego filmu DivX z audio mp3 zrobiłem sobie film HD avi z dźwiękiem dts 6 kanałowym. Odtwarzanie go na komputerze jest tak proste jak wszystkich innych filmów i gra elegancko, żadnych wad. Zgrałem film na płytę DVD. I niestety nie ma dźwięku. Jest sam obraz i cisza, być może to wina tego, że moje DVD odtwarza tylko dts z filmem DVD, a nie, gdy dźwięk jest w pliku avi ?, czy może coś innego?Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rupert Napisano 23 lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 lutego 2009 Jak najbardziej może tak być, dts idzie tylko z dvd. Co to za odtwarzacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 23 lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 lutego 2009 Weż sobie wypaloną płytkę ze sobą do marketu.Będziesz mógł spróbować czy dżwięk pójdzie na jakimś DVD. Sprawdź takie które obsługuje najnowszy standard DivX HD powinno mieć najnowsze kodeki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 23 lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 lutego 2009 Didek - czy film odtwarzany jest z dzwiekiem tylko z HDD, czy "idzie" na kompie bez problemu z nagranego DVD? Czy ogölnie chodzi o problem z odtworzeniem dzwieku na DVD komputerowym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts