Odin Napisano 23 marca 2021 Udostępnij Napisano 23 marca 2021 Witam, Chciałbym zbudować głośnik/radio, nie wiem jak to dokładnie nazwać, w oparciu o Raspberry PI 3B z ekranem dotykowym na którym będzie postawione prawdopodobnie volumio. I do tego momentu jestem wstanie to ogarnąć ale skądś ta muzyka musi się wydobywać dlatego proszę was o pomoc. Chce zbudować małą kolumnę, w którą będzie wkomponowany wyświetlacz prawdopodobnie 4,3" z RPi ale nie wiem jakie głośniki wybrać i jaki wzmacniacz? RPi ma wejście jack i do niego chciałbym podłączyć głośniki. Wymiar całości ma być nieduży, to nie jest też urządzenie dla audiofila ale dla dziecka gdzie będzie słuchał muzyki ale głównie jakieś audiobooki/bajki. Dziękuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 23 marca 2021 Udostępnij Napisano 23 marca 2021 A monitory aktywne (wystarcza np.edifer) i reszta jak juz wczesniej założyłeś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odin Napisano 24 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2021 17 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: A monitory aktywne (wystarcza np.edifer) i reszta jak juz wczesniej założyłeś Chodzi o to żeby podłączyć zwykłe głośniki do RPi czy żeby wybebeszyć i wykorzystać gotowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts