robigame Napisano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2021 Witam.Posiadam w/w zestaw.Jakim najlepiej kabelkiem to połączyć analogiem czy cyfrowym.Mam teraz podłączone to po optyku.Który ma lepszy przetwornik.? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2021 39 minut temu, robigame napisał: Witam.Posiadam w/w zestaw.Jakim najlepiej kabelkiem to połączyć analogiem czy cyfrowym.Mam teraz podłączone to po optyku.Który ma lepszy przetwornik.? Najlepiej sprawdzić to organoleptycznie. Ja miałem kiedyś CDka mrantza połączonego z amplitunerem nr1509 za pomocą kabla rca. Tak zasugerował mi sprzedawca. Jesli masz optyka, sprawdź obydwa sposoby. Przypuszczam, że różnicy nie odczujesz ale sprawdzić warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robigame Napisano 9 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2021 Dzięki uwagi.A jaki kabelek polecasz kolego RCA?Czy nie iść w koszty i jakimś tanim to sprawdzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2021 Zacznij od zwykłego. Myślę, że przy tej klasie sprzętu różnicy nie odczujesz. A jeśli chcesz poprawić odrobinkę stereo warto byłoby pomyśleć od wzmacniaczu. Twój amplituner ma odpowiednie wyjścia żeby połączyć go z integrą. Z jakimi kolumnami gra Twój zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robigame Napisano 10 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2021 Polk Audio S60e. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robigame Napisano 10 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2021 Kupiłem taki kabel Melodika MD2R05 Interkonekt 2RCA 2xRCA - 0.5m.Dam znać czy jest różnica między analogiem a cyfrowym połączeniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robigame Napisano 15 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 Kabelek dotarł.i ja czuję różnicę miedzy analogiem a optykiem.Tutaj korzyść na połączenie analogowe.Przy połączeniu cyfrowym dżwięk jest jakby przesunięty był z tyłu mało szczegółowy jest, jakby spłaszczony. Przy połączeniu analogowym scena wysuwa się do przodu, vokal jest wyraźniejszy.Każdy instrument jest mocniej słyszlny. Reasumując: przy mojej konfiguracji jest poprawa stereo przy połączeniu analogowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts