Tosiek Napisano 16 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2021 Witam. Zakupiłem sprzęt jak w temacie. Przed zakupem dowiedziałem się że tv kablowa będzie przechodziła bez włączania amplitunera na tv po hdmi. Tylko nikt nie powiedział że pod warunkiem ustawienia źródła przed wyłączeniem. Teraz dajmy przykład, wieczorem oglądam netflixa, a rano nie ma kablówki. Trzeba włączyć amplituner, przełączyć z TV Audio na CBL/SAT i wyłączyć z powrotem. Bo porannych programów czy wiadomości nie ma sensu ciągnąć pod całe KD. Czy jest jakieś ustawienie dzięki któremu dekoder będzie niezależnie przechodził na TV, czy trzeba ominąć amplituner? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 16 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2021 Można chyba na sztywno ustawić źródło , o ile się nie mylę . Czyli w tym wypadku cbl/sat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosiek Napisano 16 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2021 8 godzin temu, Iron napisał: Można chyba na sztywno ustawić źródło , o ile się nie mylę . Czyli w tym wypadku cbl/sat. Wiesz gdzie tego szukać w menu, jeszcze nie ogarnąłem tego amplitunera? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 16 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2021 Menu "video"->"ustawienia HDMI"-> "źródło passtrough" i wybierz to co ma być puszczane. Domyślnie jest "ostatnio wybrane " ale można wybrać dowolne wejście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosiek Napisano 18 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 Dzięki wielkie. Zaoszczędziłeś mi dużo pracy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 Grunt, że działa.Cieszę się, że mogłem pomóc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts