Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Poza zestawem Audio Pro A26, który jest naprawdę chwalony, co sądzicie o tej firmie i tych zestawach:

Voice Kraft VK 1004-2: https://allegro.pl/oferta/zestaw-stereo-500w-wzmacniacz-bluetooth-5k-pilot-7448648091

Kolumny Voice Kraft VK 1004-2 90 W: https://allegro.pl/oferta/zestaw-kolumn-bialych-z-bluetooth-usb-sd-fm-6072175921?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=OTIzODBkYTUtMWYxMi00OTEwLWIwNzAtMjkwNmQzMzJjNzIxAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=138e1571-94c9-438a-928a-f60d7be7e3c1

Kolumny Voice Kraft VK1004/S 180 W białe para: https://allegro.pl/oferta/kolumny-aktywne-bluetooth-pilot-super-bass-warto-7812492724?reco_id=40af209a-a342-11eb-aa15-bc97e12c9b30&sid=1b14f67fa36602937f1572a57e6df4124ef63b53ab9897d3b9ab8b1bd1d899d5

Może z początku przygody z nagłośnieniem, zamiast wydawać 2200zł, któryś z tych zestawów by spełnił swoją rolę za około tysiąc? Ewentualnie jak macie coś godnego polecenia jestem otwarty na kolejne propozycje :)

Napisano

Aaa rozumiem przesłanie, okej, to póki co zostają te Audio Pro 26 jako jedyny słuszny, najwyżej zagryzę zęby i dozbieram a że nie mam doświadczenia to mi ciężko z pojedynczych komponentów coś samemu wymyślać, stąd wzoruje się na gotowych przykładach czy zestawach

Napisano
21 minut temu, Benyn napisał:

Aaa rozumiem przesłanie, okej, to póki co zostają te Audio Pro 26 jako jedyny słuszny, najwyżej zagryzę zęby i dozbieram a że nie mam doświadczenia to mi ciężko z pojedynczych komponentów coś samemu wymyślać, stąd wzoruje się na gotowych przykładach czy zestawach

A co sądzicie o tym:

ELAC Debut 2.0 B6.2

Za parę takich to kwota 1600zł, a to 500zł mniej niż Audio Pro a też same pozytywy czytam o nich, duży przeskok jakości poza ceną, jest na jakości dzwięku między tymi głosnikami ? Ja przypominam mam pokój 16m2 w kwadracie jakby ktoś pytał z czym to się je

Napisano

Pamiętaj tylko, że Audio Pro są kolumnami aktywnymi (z własnym wzmacniaczem), Elac już nie, więc i tak musisz w ich przypadku wziąć pod uwagę zakup wzmacniacza, np. polecanego Ci już małego wariata SMSL Q5 PRO, czy konkurencyjnego Topping'a. Na temat różnic w brzmieniu się nie wypowiem. Top Hi-Fi mają obie konstrukcje w swojej ofercie, więc może oni coś powiedzą w tej kwestii

Napisano (edytowany)
3 godziny temu, Benyn napisał:

Może z początku przygody z nagłośnieniem, zamiast wydawać 2200zł, któryś z tych zestawów by spełnił swoją rolę za około tysiąc? Ewentualnie jak macie coś godnego polecenia jestem otwarty na kolejne propozycje :)

A ja bym na twoim miejscu spróbował bym słuchać jakiegokolwiek sprzętu audio. Nawet u znajomych coś podobno mają? Wypożycz do domu choćby podstawowy zestaw możesz oddać jak nie podejdzie, złapiesz grunt pod nogami.

Edytowano przez Gość
Napisano

Tak mają, ale to jakieś plastikowe noname'y :( i słyszałem już, ale to nie urządzi, bo ani ceny nie pamietaja ani nic, czyli kupili cos, kiedys, aby bylo, a ze gra pod pradem to spoko :(