Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć wszystkim. Mam pewien problem. Zakupiłem soundbar Yamaha yas-209 który dziś mi przyszedł z amazona i nie wiem co jest nie tak ale nie chce mi się coś załączyć podpięty do tv przez HDMI. Kabel zasilania do soundbara oraz subwoofera są podłączone - kabel HDMI również (załączone foto). W telewizorze ustawione na odbiornik oraz wyjście HDMI2 (foto). Sprawa wygląda tak mam 3 kable hdmi w domu (jeden podłączony do dekodera) i próbowałem najpierw na 2 lecz dalej dzwięku brak. Wziąłem kabel od dekodera i podpiąłem pod soundbar włączyłem netflix i nagle dzwięk zadziałał pokazując na soundbarze diodę TV (nie wiem czemu nie hdmi?). Wszystko było okej ale jeszcze tak z głupia zmieniłem w ustawieniach tv opcje dzwięku z odbiornik na telewizor po czym już jak znowu przełączyłem na odbiornik dzwięku brak. Dodam, że przez bluetooth soundbar działa lecz problem mam z tym hdmi. Chyba nie możliwe, że mam 3 kable zrypane ;/ Sam nie wiem już co mam zrobić, czy coś ja robię źle czy jakiś problem z soundbarem ? Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

1621854747162.jpg

1621854747166.jpg

1621854747175.jpg

1621854747178.jpg

1621854747181.jpg

1621855557869.jpg

• 3 years later...
Napisano

Cześć, mam identyczny problem z YAS 209… w zestawie dekoder Canal plus. Nie mam zielonego pojęcia co się dzieje. Soundbar działa poprzez aplikację (odtwarza muzykę przez BT) ale z TV ni cholery…. Podłączone zgodnie ze sztuką (HDMI ARC), zmienione ustawienia w TV (LG PZ950). Ciekawi mnie co kolega zrobil ze zaczęło działać ? Dodam że próba z optycznym też się nie powiodła…