Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich icon_smile.gif

Mam pytanko, chcę złożyć (chyba) w miarę dobry sprzęt, taki żeby dało się komfortowo słuchać muzyki, oglądać filmy i grać icon_razz.gif i wymodziłem coś takiego:

Amplituner - Denon AVR-4308A
Sub - B&W 610 XP
Center - B&W HTM61
Lewa i prawa - B&W 683

Na razie to tyle, później może jak da radę to chciałbym rozbudować zestaw o te pozostałe nieużywane kanały.
Proszę uprzejmie o ewentualne poprawki, rady itd.. Będę bardzo wdzięczny icon_smile.gif Pozdrawiam.
Napisano
Witam. Jesli chodzi o Denona avr-4308: od dluzszego czasu przymierzalem sie do zakupu tego amplitunera. Tuz przed samym zakupem zdecydowalem sie na Pioneer SC-LX 71 (röznica w cenie do SC- LX 81 z THX Ultra 2 byla niestety nie wspölmierna do röznicy wyposazenia i jakosci dzwieku). Naprawde, trzeba posluchac. Ja od razu bylem pod wrazeniem. Jest dynamiczniejszy, moim zdaniem bardziej "przestrzenny" od Denona. Poza tym - nowszy i nie wymagal upgrade'u ( jak denon 4308). W moim przypadku Pioneer napedza zestaw 7.1 serii 600 S3 B&W (chyba dzisiaj w kazdym poscie pisze o tych kolumnach icon_rolleyes.gif ). Goräco polecam odsluch. Wspaniala maszyna do KD, a jak na amplituner 7.1 - bardzo dobry w stereo. Test w numerze 1/2009 "Audio", pod podanym nizej linkiem - opis i dane techniczne.Pozdrawiam.

http://www.pioneer.pl/pl/products/42/98/40...LX71/index.html
Napisano
Tylko nie kupuj, bo ktos tak poradzil, ok? Musisz koniecznie zobaczyc, dotknäc, posluchac (nawet w tej kolejnosci). To propozycja, to co mi wydaje sie optymalne, dla Ciebie nie musi. Wiesz o co chodzi. Wg. mnie - to wspanialy amplituner.
Kolumny na pewno pociägnä, to w sumie nowsza seria tych, ktöre swietnie sie z Pioneer zgrywajä (dla mnie kapitalnie) - 683 jest odpowiednikiem 604 s3, a htm 61 - lcr 600 s3.
Jesli juz bedziesz mial stycznosc z tym ampli (do kompletu polecam blu-ray lx-71), daj znac, jestem ciekaw Twojej opinii. Pozdrawiam.
Napisano
No oczywiscie, że nie będę kupował tylko dlatego, bo ktoś tak powiedział icon_razz.gif chodziło mi tylko o jakieś sugestie za które właśnie baaaaardzo Ci dziękuję icon_smile.gif i jak tylko wszystkiego podotykam, powącham, posłucham i posmakuję podziele się wrażeniami icon_smile.gif Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc Arturze icon_smile.gif