Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
MAJDER

Problem z mikrofonem/interface'm

Recommended Posts

Mikrofon: Rode NT-1A

Interface: Focusrite Scarlett solo 3gen

Stacja robocza: Intel core i5-11600k, 16gb ram, gtx 1060 6gb, zasilacz 600w

Witam, mam dosyć dziwny problem z moim mikrofonem/interface'm. Mikrofon zaczął z dnia na dzień szumić, jakby nagle jego czułość na szumy wzrosła o 1000% a na sam głos nie. Na dodatek, kółko od gaina które świeciło jak tylko mówiłem, świeci non-stop. A w mikserze widzę, że wskaźnik się unosi cały czas, jakbym coś mówił. Nie bardzo wiem dlaczego tak się dzieje, miesiąc temu zakupiłem ten sprzęt. Próbowałem już chyba wszystkiego, reinstalacja sterowników, przywracanie do punktu kontrolnego, wszelkiego rodzaju zmiany w ustawieniach, przepinanie do innych portów usb, zmienianie buffer size itd itd. Przy okazji dodam, że czasem jak grałem w cs'a to mój głos się zmieniał na robota, przez co musiałem odpiąć i podpiąć interface na nowo. Co ciekawe, zauważyłem, że np jak uruchamiałem system po przywróceniu do punktu kontrolnego, mikrofon zaczął źle działać dopiero po kilkunastu sekundach. Moim zdaniem ma to związek z tym co widać na którymś z ssów, że nie udało się zmigrować urządzenia. Problem zaczął się jakieś 2 dni temu. Nie przypominam sobie abym coś grzebał w ustawieniach. Dołączam ss'y i próbkę głosu.

ss1.PNG

ss2.PNG

Przechwytywaniessss.PNG

próbka.wav

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

×
×
  • Utwórz nowe...