Rokownik Napisano 28 września 2022 Udostępnij Napisano 28 września 2022 Dzięki za podpowiedzi, ale szczerze mówiąc to nie jestem aż takim entuzjastą, by jechać ponad 300 km w jedną stronę i w zaadaptowanej salce odsłuchowej (a nie w pomieszczeniu docelowym) odsłuchiwać hipotetycznych zestawów, których bez - obłożonego jednak pewnym ryzykiem (jak uczy chociażby to forum) - wypożyczenia "via firma kurierska" nie odsłucham w domu. Na szczęście w beneficie widzę mają Audiovectory. Czekam tam na odsłuch Focali Kanta2 z McIntoshem, to może poproszę też o podpięcie (jak mają....) Audiovectorów. Uwaga natury ogólnej: chodzę na odsłuchy, siedzę przed kompem i szukam, dzwonię i pytam. Od 2 miesięcy. Dobrze, że wziąłem się za to na pół roku przed datą zakupów. Bo rynek HiFi wygląda na reklamach cudownie. Na reklamach.....😔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prem Gordzialkowski Napisano 5 listopada Udostępnij Napisano 5 listopada Dnia 27.09.2022 o 08:08, Rokownik napisał: W sumie miałem napisać, ale nie chciałem być posądzony (jako greenhorn) o jakąś krucjatę... THF robi dużą szkodę Michi zawężając sensowne kolumny do odsłuchu z nimi. Takie moje zdanie. @Piotr Sonido Audiovectorów nie słuchałem, ale jeszcze żadna kolumna, z tym czymś (no pardonsik, ale jestem zwykłym profanem słuchającym muzyki) ala wstęga na górze pasma, mi nie podeszła. Ani Monitor Audio Gold 5G 300, ani Elac Vela FS409. No nie. Więc chyba sobie daruję QR7...... Chętnie bym posłuchał: Triangle Signature Delta, Klipsch Forte IV (na Cornwalle mi się żona nie zgodzi....), tematowe Heco, Kanta2, YB Audio Huracan, SF Sonetto V lub VIII.... Dodaj do listy Opera Grand Callas , moim zdaniem będziesz pozytywnie zaskoczony. Opery grają pięknym naturalnym dźwiękiem, porównanie z Epicon 8 na korzyść Opera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts