Arkadiusz Małolepsze Napisano 29 września 2021 Udostępnij Napisano 29 września 2021 Cześć ! Zwracam się z prośbą o pomoc w dobraniu słuchawek które będą służyły do pracy na home office. Często rozmawiam z poważnymi klientami a mam też kilku miesięcznego syna który bardzo chciałby być wtedy ze mną potrzpotrzebuje słuchawek w których mikrofon będzie możliwie najlepiej tłumił dźwięki z otoczenia. Byłoby super gdyby miały przycisk który umożliwi mi wyciszenie mikrofonu. Standard USB. Co do ceny to nie ukrywam że zależy mi aby była stosunkowo niska. Nie zależy mi na jakości dźwięku a na możliwościach wyciszenia hałasu przez mikrofon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 września 2021 Udostępnij Napisano 29 września 2021 Do tego celu powinny nadać się niemal dowolne słuchawki gamingowe z mikrofonem na wysięgniku, który umożliwia umieszczenie go tuż przed ustami. Urządzenie takie które eliminowało by ludzki głos z otoczenia pozostawiając nasz własny praktycznie nie istnieje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadiusz Małolepsze Napisano 30 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2021 Obecnie posiadam Razer Electra V2 i szczerze mówiąc bardo zbierają głosy z otoczenia a klienci słyszą każdy mój oddech szukam jakiej dużo lepszej alternatywy do nich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 września 2021 Udostępnij Napisano 30 września 2021 Myślę ze w tej dziedzinie cudów nie ma. Im mikrofon dalej od ust, tym bardziej zbiera dźwięki z otoczenia. Takie mikrofony z zasady są kierunkowe. Aby nie było słychać uderzenia naszego oddechu, potrzebny jest filtr pop. W słuchawkach gamingowych zwykle jest on w postaci nakładki z gąbki. Coś takiego mają na wyposażeniu np. Creative Sound BlasterX H5. https://youtu.be/I6JLUZb3QpU Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts