Milan Rusnak Napisano 4 listopada 2021 Napisano 4 listopada 2021 Słucham muzyki na laptopie . Zwykle wejście Jack 3.5mm ale mam również DAC na USB jakby co . Zdecydowałem się na zakup słuchawek Beyerdynamic DT 880 Pro . Pojawia się pytanie jak bardzo powinienem zwrócić uwagę na impedancje ? Ten model jest w wersjach od 32 do 600 Ohm . Z góry dziękuję za pomoc . Odpisz, cytując
Milan Rusnak Napisano 4 listopada 2021 Autor Napisano 4 listopada 2021 Mój błąd . Nie chodziło o słuchawki DT 880 Pro tylko o DT 880 . Za późno nie edycję . Przepraszam. Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 4 listopada 2021 Napisano 4 listopada 2021 Z zasady do standardowych wyjść słuchawkowych laptopów najodpowiedniejsza będzie możliwie niska impedancja słuchawek. To pozwoli im grać głośniej. W przypadku tak zwanych wzmacniaczy USB, czyli DAC/Ampów słuchawkowych USB które nie posiadają dodatkowego zasilania sytuacja zwykle wygląda dość podobnie. Często są informacje podawane przez producenta o dopuszczalnej maksymalnej impedancji słuchawek. Jednak to również należy traktować z rezerwą. Do słuchawek o wysokiej impedancji najlepiej nadają się stacjonarne wzmacniacze słuchawkowe z własnym zasilaniem. Odpisz, cytując
Recommended Posts