Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Chcę słuchać muzyki przez słuchawki podłączone do komputera. Mam zintegrowaną kartę dźwiękową z ALC 1150 (ASUS Z97 PRO) i słuchawki Sennheiser HD 380 pro.

Chcę zastosować wzmacniacz słuchawkowy podłączany do USB (na przykład Taga Harmony THDA-200T). Czy w takim przypadku moja karta dźwiękowa będzie miała jakiś wpływ na jakość dźwięku wychodzącego ze wzmacniacza słuchawkowego? Jeżeli tak, jaką inną kartę dźwiękową zastosować w przypadku tego wzmacniacza, aby uzyskać jak najlepszy dźwięk?

Napisano

Taga Harmony THDA-200T ma 2 wejścia. Jeśli podłączysz ja do wejścia aux in, wtedy będziesz używał karty dźwiękowej wbudowanej w płytę główną komputera. Jeśli użyjesz wejścia USB, wtedy będziesz używał układu dźwiękowego wbudowanego w THDA-200T. Sam musisz ocenić różnice w dźwięku. Najprawdopodobniej wejście USB będzie najlepszym wyborem do podłączenia do komputera. Wejście liniowe będzie najodpowiedniejsze do podłączenia wzmacniacza słuchawkowego wbudowanego w tą Tage do sprzętu stereo z wyjściem analogowym.