Piotr Sagański Napisano 27 listopada 2021 Udostępnij Napisano 27 listopada 2021 Cześć. Mam taki zestaw: Cambridge audio Axr100 oraz transport cd Cambridge audio axc25. Kupiłem też słuchawki BT Sennheiser Momentum 3. Oczywiście, by odbierać sygnał że wzmacniacza potrzebowałem transmitter BT. Kupiłem taką prostą kostkę TAOTRONICS. Wtyk RCA wpinam do wzmacniacza pod rec out a w transmiter pod aux. Słuchawki łącza się z transmiterem i niby jest okej, ale tylko jak gra gramofon. Wtedy dźwięk jest czysty, klarowny. Kiedy przełączę się na płytę CD albo radio to dźwięk jest tak jakby przesterowany, jak by wychodził z bardzo dużą głośnością, przez co nie da się za bardzo słuchać bo wszystko trzeszczy. Co może być przyczyną? Czy siłę sygnału można jakoś regulować? Oczywiście poza głośnością w słuchawkach. Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Easy Napisano 27 listopada 2021 Udostępnij Napisano 27 listopada 2021 A co Cię skłoniło do wybrania REC OUT ? Wzmacniacza nie znam ale pewnie ma stają wartość na tym wyjściu. Nie ma innych wyjść ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sagański Napisano 28 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 Chyba tylko w takim schemacie sygnał jest przesyłany do transmitera. Kabel optyczny służy tylko do pracy w trybie odbiornika a nie nadajnika. Chyba że jest jakaś inna metoda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Easy Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 Masz z przodu wyjść jack. Kabelek Jack-RCA i powinno być Ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sagański Napisano 28 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 6 godzin temu, Easy napisał: Masz z przodu wyjść jack. Kabelek Jack-RCA i powinno być Ok Czyli jak to wszystko podpiąć, bo nie rozumiem chyba.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Easy Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 Jakie masz złącza w tym odbiorniku ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sagański Napisano 29 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 9 godzin temu, Easy napisał: Jakie masz złącza w tym odbiorniku ?? Z Tyłu: -Wej./wyj. analogowe audio: 4 x RCA + REC OUT -Wej. gramofonowe: PHONO -Wyj. na subwoofer: 1 x -Wejście cyfrowe: 2 x opt., 1 x coax Z przodu: -Jack 6,3mm -Wejście 3.5mm mini-jack AUX Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Easy Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 Przed chwilą, Piotr Sagański napisał: Z Tyłu: -Wej./wyj. analogowe audio: 4 x RCA + REC OUT -Wej. gramofonowe: PHONO -Wyj. na subwoofer: 1 x -Wejście cyfrowe: 2 x opt., 1 x coax Z przodu: -Jack 6,3mm -Wejście 3.5mm mini-jack AUX Pytałem o odbiornik a opisałaś mi wzmacniacz, który w tym przypadku nadaje sygnał. Jakie wejścia ma to co do niego podłączasz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sagański Napisano 29 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 2 minuty temu, Easy napisał: Pytałem o odbiornik a opisałaś mi wzmacniacz, który w tym przypadku nadaje sygnał. Jakie wejścia ma to co do niego podłączasz ? a, przepraszam. Zakręciłem się. W odbiorniku mam: AUX (jack) SPDIF IN SPDIF OUT Micro USB (do ładowana) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Easy Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 To proponuje kabel typu https://m.sklep.rms.pl/lindy-6010-kabel-gitarowy-duzy-jack-6-3mm-duzy-jack-6-3mm-0-5m?from=listing o ile w tym odbiorniku to aux to „duży” jack Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sagański Napisano 29 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 Przed chwilą, Easy napisał: To proponuje kabel typu https://m.sklep.rms.pl/lindy-6010-kabel-gitarowy-duzy-jack-6-3mm-duzy-jack-6-3mm-0-5m?from=listing o ile w tym odbiorniku to aux to „duży” jack W odbiorniku BT jest mały jack. 4 minuty temu, Piotr Sagański napisał: W odbiorniku BT jest mały jack. Przeejsciówkę mam - tylko jaki schemat podłączenia wtedy będzie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Easy Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 Wzmacniacz z przodu wyjście słuchawkowe a w tym urządzeniu aux jack Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sagański Napisano 29 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 3 minuty temu, Easy napisał: Wzmacniacz z przodu wyjście słuchawkowe a w tym urządzeniu aux jack a, w te deseń. Okej, sprawdzę. Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sagański Napisano 30 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2021 21 godzin temu, Piotr Sagański napisał: Dziekuje za pomoc. Działa jedyne co teraz wkurza to wystający kabel na froncie... No ale to już detal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts