mar dyg Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 Witam, potrzebuje pomocy w wyborze kolumn frontowych, mianowicie chciałbym zmienić moje monitory silver 8 na monitor silver 500, obecnie gro to wszystko z wzmacniaczem Marantz pm8006 i odtwarzaczem na6005 maratnza. Potrzeba zmiany pojawiła się gdyż obecne Silvery 8 chciałbym dać jako sourond w kinie domowym. Teraz mam jamo c 607 jako sourand, wszystko pracuje z amplitunerem yamaha rx-v775 i fronty są napędzane z marantza jako końcówka mocy w kinie, oczywiście w stereo gra tylko Marantz i odtwarzacz. Pokój ok 25m i tu pytanie czy do silver 500 nie będzie za mały, przyznam że teraz w niektórych nagraniach muzycznych brakuje trochę basu, i czy zyskam coś na takiej wymianie? Muzyki słucham wszelakiej poza klasycznej i jazzu. Proszę o jakieś sensowne odpowiedzi, Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar dyg Napisano 20 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 Jednak po dokładnym przemierzenie pokój odsłuchowy ma 22m. Nikt się nie wypowie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathen Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 Pokój nie będzie za mały, czy coś zyskasz zależy od akustyki Bo jesli akurat masz w miejscu odsłuchu mody pokoju, i np dołek na 35hz to wymiana kolumn w zakresie basu poprawi tą kwestię, ale moda nie zniweluje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar dyg Napisano 20 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 Witam kolumny już grają i mogę napisać od siebie ze moje obawy były nie słuszne, na 22 m odpowiednio je ustawiając grają super i dźwięk na korzyść silverow 500, całkiem inna charakterystyka brzmienia w porównaniu do poprzedniej seri. Silvery 8 powędrują jako sourand w kinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts