Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, potrzebuje pomocy w wyborze kolumn frontowych, mianowicie chciałbym zmienić moje monitory silver 8 na monitor silver 500, obecnie gro to wszystko z wzmacniaczem Marantz pm8006 i odtwarzaczem na6005 maratnza. Potrzeba zmiany pojawiła się gdyż obecne Silvery 8 chciałbym dać jako sourond w kinie domowym. Teraz mam jamo c 607 jako sourand, wszystko pracuje z amplitunerem yamaha rx-v775 i fronty są napędzane z marantza jako końcówka mocy w kinie, oczywiście w stereo gra tylko Marantz i odtwarzacz. Pokój ok 25m i tu pytanie czy do silver 500 nie będzie za mały, przyznam że teraz w niektórych nagraniach muzycznych brakuje trochę basu, i czy zyskam coś na takiej wymianie? Muzyki słucham wszelakiej poza klasycznej i jazzu. Proszę o jakieś sensowne odpowiedzi, Pozdrawiam.

Napisano

Pokój nie będzie za mały, czy coś zyskasz zależy od akustyki

Bo jesli akurat masz w miejscu odsłuchu mody pokoju, i np dołek na 35hz to wymiana kolumn w zakresie basu poprawi tą kwestię, ale moda nie zniweluje

Napisano

Witam kolumny już grają i mogę napisać od siebie ze moje obawy były nie słuszne, na 22 m odpowiednio je ustawiając grają super i dźwięk na korzyść silverow 500, całkiem inna charakterystyka brzmienia w porównaniu do poprzedniej seri. Silvery 8 powędrują jako sourand w kinie.