ssssssiZe Napisano 24 grudnia 2021 Napisano 24 grudnia 2021 Witam posiadam Magnat Quantum 673 I niestety podczas przeprowadzki pogubiły mi się blaszki to chyba nazywa się "zworki" zeby połączyć kanały . bo takto gra albo góra albo sam dół ... Gdzie moge dokupić wiem ze tez się da zrobić samemu z kabli głosnikowych ale raczej odpada tak zalosne wykonanie Znalazłem coś takiego to podejdzie pod moje kolumny ?https://loudspeakershop.eu/zworka-zlocona-do-gniazd-glosnikowych-p-7075.html Odpisz, cytując
Amarok Napisano 24 grudnia 2021 Napisano 24 grudnia 2021 7 minut temu, ssssssiZe napisał: wiem ze tez się da zrobić samemu z kabli głosnikowych ale raczej odpada tak zalosne wykonanie Zrób tak by żałośnie nie były wykonane, a swoja rolę spełnią tak samo jak blaszki. Odpisz, cytując
Dedal Napisano 24 grudnia 2021 Napisano 24 grudnia 2021 Ja zawsze używałem kawałki przewodu głośnikowego aktualnie używanego w systemie , pewnie jak większość . Pzdr Odpisz, cytując
ssssssiZe Napisano 24 grudnia 2021 Autor Napisano 24 grudnia 2021 Ale jak by to miało wyglądac z tych przewodów ?:( bo jestem lewy do takich czynnosci Ja szukalem pomocy wszedzie czemu mi to nie gra jak nalezy Dopiero kolega przyszedł popatrzał i mówi Panie coś pan gupi , gdzie pan ma Blaszki A ja juz chcialem zanosic głosnik do naprawy Ale chciałbym je sprzedać te magnaty i kapa by byla gdyby bylo to zrobione z przewodu Kupilem wlasnie od tego kolegi Fajny zestawik Diory , te magnaty mi sie znudziły btw. wiecie ile mozna za nie teraz wołać ? Bo ich nie ma nigdzie bym mogł zobaczyc cene poglądową Odpisz, cytując
LBX Systemy Audio Napisano 24 grudnia 2021 Napisano 24 grudnia 2021 Cześć @ssssssiZe, Odezwij się do dystrybutora. Może coś pomogą. Link masz TU. Piotr Odpisz, cytując
ssssssiZe Napisano 24 grudnia 2021 Autor Napisano 24 grudnia 2021 Napisałem do nich , jak nie odpisza to bede dzownił . Kiedy u nich wymieniałem cały głosnik bo padły. I własnie zapomnialem nazwy tej firmy ;d Dzięki za przypomnienie Odpisz, cytując
ssssssiZe Napisano 21 stycznia 2022 Autor Napisano 21 stycznia 2022 niestety Dystyburot nie ma takich rzeczy . A więc jak zrobić te zworki domowym sposobem ? :((( Odpisz, cytując
LBX Systemy Audio Napisano 21 stycznia 2022 Napisano 21 stycznia 2022 Możesz zrobić z kabla, który obecnie posiadasz tak jak wcześniej było opisane. Utnij kawałek i załóż wtyki bananowe po obu stronach. Wepnij to w gniazda a gołym kablem podłącz do wzmacniacza. Piotr Odpisz, cytując
mkk Napisano 21 stycznia 2022 Napisano 21 stycznia 2022 Dwa kawałki kabla z odizolowanymi końcówkami , robisz pętelkę i dajesz pod nadkrętki terminali. No albo : https://allegro.pl/oferta/przewod-kabel-zworki-glosnikowe-do-kolumn-bi-wire-10847896113 Odpisz, cytując
Recommended Posts