mateolo2 Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 Hej, Moj zasilacz liniowy do daca to Sbooster. Nie ma on żadnego wyłącznika. I jak dac jest wyłączony to zasilacz mimo wszystko jest zawsze lekko ciepły. I teraz się zastanawiam, ponieważ mam inteligentne gniazdko na pilota. Może go do niego podlaczyc, żeby nie pracował 24h i wyłączać między słuchaniem i Dzieki temu nie będzie tez ciągnął ciagle prądu. Czy raczej to mu bardziej zaszkodzi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 Zamontuj wyłącznik na kablu sieciowym. Przecinasz przewód fazowy, i tam podłączasz do wyłącznika. Inna możliwość to zastosowanie (najprościej) włącznika hebelkowego w obudowie. Lub takiego https://allegro.pl/oferta/zlacze-przelacznik-pbs-11a-czarny-wlacznik-cablete-11408685814?navCategoryId=67327 Wiertło fi 10 lub 11 przykręcasz do obudowy. Musisz pomierzyć. Przecinasz przewód fazowy i łączysz. Łatwizna. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 28 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2021 Hej, Dnia 27.12.2021 o 13:11, 1Ender napisał: Zamontuj wyłącznik na kablu sieciowym. Przecinasz przewód fazowy, i tam podłączasz do wyłącznika. Inna możliwość to zastosowanie (najprościej) włącznika hebelkowego w obudowie. Lub takiego https://allegro.pl/oferta/zlacze-przelacznik-pbs-11a-czarny-wlacznik-cablete-11408685814?navCategoryId=67327 Wiertło fi 10 lub 11 przykręcasz do obudowy. Musisz pomierzyć. Przecinasz przewód fazowy i łączysz. Łatwizna. Pozdrawiam Hej, Dzieki Tak jak w tytule. Dodanie wyłącznika to żaden problem. Zastanawia mnie tylko czy to potrzebne? Skoro oryginalnie go nie ma to może tak to właśnie wymyślili, ze ma być włączony 24h i takie włączanie i wyłączanie codziennie tylko będzie go niszczyło…? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2021 No co Ty?? 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 28 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2021 8 minut temu, 1Ender napisał: No co Ty?? 😅 Mi bardziej chodzi prąd, przedłużenie jego życia i spokój jak wychodzę z domu, ze urządzenia są wyłączone i nie pracują i nic mi się nie zapali pod nieobecność … ale może przesadzam. Właśnie dlatego chciałem Was zapytać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2021 To zamontuj wyłącznik, albo wepnij w listwę i wyłączaj jak wychodzisz. W czym problem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 28 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2021 2 godziny temu, 1Ender napisał: To zamontuj wyłącznik, albo wepnij w listwę i wyłączaj jak wychodzisz. W czym problem? W niczym. Po prostu chciałem usłyszeć opinię kogoś kto się zna jaki to ma wpływ na taki zasilacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts