Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich w Nowym Roku, niedawno sprzedałem swojego Cedeka i mam dość spory problem ze znalezieniem następcy, dlatego też chciałbym zapytać czy może lepszym rozwiązaniem (o ile w budżecie około 1200zł to w ogóle możliwe) jest znalezienie transportu CD i dołożenie do tego jakiegoś DAC'a pokroju IFI ZEN/Cambridge lub któryś Topping? Przeglądałem wiele tematów dotyczących odtwarzaczy w tym budżecie, wiem że często proponowane są Marantze CD63/67, starsze Denony, ale w tych czasach ceny są tak napompowane, a stan tak daleki od tego, który bym oczekiwał, że niestety nie biorę ich pod uwagę.

Z odtwarzaczy CD interesowałem się, Arcamem CD73, Rotelem RCD-02/06, ale jak to ze sprzętem używanym, nie wiem jak zagra to u mnie, więc nie wiem jak by się sprawdziły - z resztą ta sama sprawa tyczy się transportu. Wiem, że około tej ceny da się dorwać nowego Cambridge'a AXC25, ewentualnie Denona DCD-600NE, NADa C538 ale na dzisiejsze czasy to najbardziej budżetowe opcje, byłyby one ewentualnie krokiem wzwyż względem byłego Onkyo C-7030? Jeśli tak, chętnie się zainteresuję.

Reszta toru: Creek A50iR, STX Electrino 150

Zależałoby mi, aby nowe elementy z charakteru grały klarownie, trochę napowietrzyły dźwięk, może poprawiły przestrzeń - z pewnością nie może to być coś co dociążyłoby lub zaciemniło zestaw.

Słuchana muzyka - dość uniwersalnie, jednak z naciskiem na rock, pop-rock, blues-rock.

Uprzedzając pytania, zależy mi na słuchaniu z płyt, nie chciałbym przerzucać się na pliki.

Pozdrawiam serdecznie, za ewentualne braki przepraszam.

Napisano

Teoretycznie zaczyna się od 1400zł, a czy jest dostępny, tego nie wiem. Pytanie tylko czy jest sens,  przy wymienionych w temacie używanych propozycjach i poprzednim odtwarzaczu.

Co do jego sprzedaży - tak, to była bardzo zła decyzja.