Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. Mam pytanie. Czy da się ustawić gdzieś jakość streemingu np.tylko na FLAC? Może to niektórych zdziwi ale w jakości Mqa po prostu brakuje mi dynamiki, bo korekcja basu i sopranu wtedy nie działa. Dziękuję za podpowiedzi😊

Napisano
54 minuty temu, Johan napisał:

Witam

Jestem posiadaczem Onkyo tx 8390 i użytkownikiem Tidala . Po prostu trzeba wykupić abonament Tidal HiFi i po kłopocie.

Pozdrawiam

I ja takowy posiadam. W tym cała rzecz, że aplikacja sama narzuca najlepszą jakość czyli Mqa, a wtedy nie ma możliwości ustawienia basu i sopranu, po prostu nie działają. Żeby była możliwość ustawienia odtwarzania we flac to byłoby super,ale takiej opcji nie znalazłem. 

Napisano
50 minut temu, darjan napisał:

I ja takowy posiadam. W tym cała rzecz, że aplikacja sama narzuca najlepszą jakość czyli Mqa, a wtedy nie ma możliwości ustawienia basu i sopranu, po prostu nie działają. Żeby była możliwość ustawienia odtwarzania we flac to byłoby super,ale takiej opcji nie znalazłem. 

Korzystałem jakiś czas temu z ofert MQA na Tidal, ale wkurzało mnie to, że nie na można było korzystać z basu i sopranu więc szukalem szczęścia w Apple music i jest to bez wątpienia chyba najlepsza oferta, ale niestety tam też był haczyk, a mianowicie streamerem był telefon i musiałem ładować 2 x w ciągu dnia baterię.

W końcu wykupiłem subskrypcję HiFi na Tidal ( nie mylić z HiFi+) i skończyły się moje problemy ponieważ jedynym formatem jest FLAC.

Napisano
1 godzinę temu, Johan napisał:

Korzystałem jakiś czas temu z ofert MQA na Tidal, ale wkurzało mnie to, że nie na można było korzystać z basu i sopranu więc szukalem szczęścia w Apple music i jest to bez wątpienia chyba najlepsza oferta, ale niestety tam też był haczyk, a mianowicie streamerem był telefon i musiałem ładować 2 x w ciągu dnia baterię.

W końcu wykupiłem subskrypcję HiFi na Tidal ( nie mylić z HiFi+) i skończyły się moje problemy ponieważ jedynym formatem jest FLAC.

Dziękuję Johan za fajną podpowiedź. 

Co prawda mam wykupiony pakiet rodzinny, ale jest to jakieś wyjście z sytuacji. Może coś się jeszcze uda zrobić. Pozdrawiam serdecznie Darek Janus 😊👍