Paweł Reducha Napisano 28 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 Dzień dobry Wzmacniacz denon avr-2300w podłączony do TV samsung qe55q77ta. Gdy podłączę PS5 hdmi > port "Game"(w amplitunerze) a następnie Amplituner port ARC Monitor 1 > eARC w TV - dźwięk występuje niestety mam spadek jakości obrazu i lekkie opóźnienie. Gdy podłączę TV (hdmi eARC) > Amplituner (arc Monitor 1), pomimo tego że wszystko jest skonfigurowane dźwięku nie ma. W denonie sterowanie hdmi jest włączone. W TV Anynet+ włączone. W tv wyświetla się że dźwięk jest kierowany przez hdmi lecz w głośnikach cisza. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem ? Przewód hdmi 2.0 z funkcją arc, sprawdzałem też na przewodzie hdmi 2.1 z podo bnym skutkiem. Podłączenie przez optyczny także nie dawało pozytywnego rezultatu. W załącznikach zrzuty ustawień Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 28 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2022 Nie jestem do końca pewien ale format dźwięku wyjściowego powinien być ustawiony na passtrough w przypadku przesyłania dźwięku przez TV( z podłączonego do niego urządzenia) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts