baliosia Napisano 2 lutego 2022 Napisano 2 lutego 2022 Witam, z tym podłączaniem dwóch par kolumn to Aga uważaj. Przy takim podłączeniu każda para kolumn musi mieć impedancję 8 Ohm. Jak podłączysz dwie 4 możesz uszkodzić wzmacniacz. P.S.Miałem krótko model A11, mnie nie powalił, gra w miarę poprawnie i tyle powiedziałbym że takie "kobiece" granie, grzeczne. Odpisz, cytując
Agnieszka Zabłocka - Gasek Napisano 2 lutego 2022 Autor Napisano 2 lutego 2022 26 minut temu, baliosia napisał: Witam, z tym podłączaniem dwóch par kolumn to Aga uważaj. Przy takim podłączeniu każda para kolumn musi mieć impedancję 8 Ohm. Jak podłączysz dwie 4 możesz uszkodzić wzmacniacz. P.S.Miałem krótko model A11, mnie nie powalił, gra w miarę poprawnie i tyle powiedziałbym że takie "kobiece" granie, grzeczne. OK. Dzięki. Wiem o tym i generalnie uważam bardzo, ponieważ mam bardzo nieprzyjemne doświadczenia jeśli chodzi o uszkodzenie sprzętu (akurat kolumny). Jeśli chodzi o impedancję kolumn, to: 1) Polk Audio Siganture S50e mają 8 ohm, 2) Q Acoustic 3050i mają chyba 6 ohm. Ps. Rotel A11 Tribute jednak zyskuje przy bliższym poznaniu Odpisz, cytując
baliosia Napisano 2 lutego 2022 Napisano 2 lutego 2022 2 minuty temu, Agnieszka Zabłocka - Gasek napisał: Aaa... I to pstrykanie to nie minus😉 Tu poprostu wszystko jest na przekaźnikach, dzięki temu każdą funkcje włączysz z pilota. Normalna rzecz. Pozdrawiam. Odpisz, cytując
lysy Napisano 18 lutego 2022 Napisano 18 lutego 2022 (edytowany) Dnia 1.02.2022 o 15:44, Agnieszka Zabłocka - Gasek napisał: Jakiś rezystor się popsuł we wzmacniaczu i przez to spaliły się głośniki. Napiszemy w kwestii wyjaśnienia, że nie chodziło o tytułowe zestawienie. Ja tak przynajmniej zrozumiałem, a dotyczyło to starszego wzmacniacza i kolumn Polk Audio S50E Edytowano 18 lutego 2022 przez lysyrafal Odpisz, cytując
Agnieszka Zabłocka - Gasek Napisano 18 lutego 2022 Autor Napisano 18 lutego 2022 41 minut temu, lysyrafal napisał: Napiszemy w kwestii wyjaśnienia, że nie chodziło o tytułowe zestawienie. Ja tak przynajmniej zrozumiałem, a dotyczyło to starszego wzmacniacza i kolumn Polk Audio S50E Tak. Usterki dotyczyły mojego starego wzmacniacza Avance AT-510, który spowodował usterkę w jednej z moich starych kolumn Polk Audio Signature S50e. 1 Odpisz, cytując
maxredaktor Napisano 18 lutego 2022 Napisano 18 lutego 2022 No i jak wrażenia z odsłuchu po trzech tygodniach? Odpisz, cytując
Agnieszka Zabłocka - Gasek Napisano 18 lutego 2022 Autor Napisano 18 lutego 2022 1 godzinę temu, maxredaktor napisał: No i jak wrażenia z odsłuchu po trzech tygodniach? Pierwsze wrażenia po wygrzaniu się kolumn (ok. 40 h, to chyba już z grubsza się wygrzały) - są bardzo pozytywne. W porównaniu z Polk Audio Signature S50e - to granie spokojniejsze, bardziej wyważone. Więcej jest średnicy i jest ona dosyć gęsta. Bas bardziej zwarty, krótszy, punktowy. Teraz muszę zrobić porządny test. W tym Celu zamierzam przesłuchać następujące albumy: 1) Metallica - Metallica, 2) Diana Krall - The Girl In The Other Room, 3) André Rieu - Love Letters. Jak tylko uda mi się znaleźć odpowiednio dużo czasu aby odsłuchać wyżej wymienione albumy przy podłączonych obydwu parach kolumn, to napiszę obszerniejszą relację. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts