Pilislaw1978 Napisano 2 lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 Witam chciałbym ustawić dwie konfiguracje głośników ale z tylu inaczej na instrukcji są tylne surroundy podłączone 5.1.2 Przed chwilą, Pilislaw1978 napisał: Witam chciałbym ustawić dwie konfiguracje głośników ale z tylu inaczej na instrukcji są tylne surroundy podłączone 5.1.2 7.1.2 3 minuty temu, Pilislaw1978 napisał: Codziennie seriale itp chciałem oglądać w 5.1.2 -a boczne w systemie 7.1.2 rozkładać do filmów będę w weekendy (na codzień seansów się nie ogląda😉) Pozdtawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 2 lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 Presety są zrobione dla dwóch kodeków Atmos i Auro 3D . Robisz 2 osobne kalibracje , ja wykozystuję spliter zrobiony przez kolegę Tomasza , którym przyłączam wybraną konfigurację między Atmos 5.2.6 , a Auro 3D 11.2 Może spróbuj połączyć wszystkie głośniki i zaznaczyć przy konfiguracji ( preset 1 lub 2 ) jakie głośniki masz podłączone do danej potrzeby i wtedy wykonać kalibrację . Kalibrację robisz dla każdego Setup osobno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 3 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 17 godzin temu, maciek72 napisał: Presety są zrobione dla dwóch kodeków Atmos i Auro 3D . Robisz 2 osobne kalibracje , ja wykozystuję spliter zrobiony przez kolegę Tomasza , którym przyłączam wybraną konfigurację między Atmos 5.2.6 , a Auro 3D 11.2 Może spróbuj połączyć wszystkie głośniki i zaznaczyć przy konfiguracji ( preset 1 lub 2 ) jakie głośniki masz podłączone do danej potrzeby i wtedy wykonać kalibrację . Kalibrację robisz dla każdego Setup osobno Mi wychodzi w instrukcji ze w 5.1.2 surroundy są z boku podpięte pod ( surround R/L) a w 7.1.2 są tylne ale podłączone pod (surround back)będę musiał wszystko podłączyć i pokombinować Z9X mam i ja 👍 pozdro Nie ma takiego ustawienia ze tylne surroundy są podpięte tak samo w 5.1.2 i 7.1.2 Nie mam auro 3D(denon AVC x3700 h) spróbuje z Atmos Height Virtualization Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 21 godzin temu, Pilislaw1978 napisał: Codziennie seriale itp chciałem oglądać w 5.1.2 -a boczne w systemie 7.1.2 rozkładać do filmów będę w weekendy (na codzień seansów się nie ogląda😉) Pozdtawiam 2 godziny temu, Pilislaw1978 napisał: Mi wychodzi w instrukcji ze w 5.1.2 surroundy są z boku podpięte pod ( surround R/L) a w 7.1.2 są tylne ale podłączone pod (surround back)będę musiał wszystko podłączyć i pokombinować 2 godziny temu, Pilislaw1978 napisał: Nie ma takiego ustawienia ze tylne surroundy są podpięte tak samo w 5.1.2 i 7.1.2 To musisz kolego zacząć od tego, że różnica między 5.x.x, a 7.x.x, to dowatkowe TYLNE (nie boczne) surroundy w tym drugim. Teraz powinno pójść z górki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 3 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 To zostanę przy 7.1.2 jeden glosnik dam na parapet a drugi będę do seansów dłuższych wyciągał i stawiał na stół żeby była symetria Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 3 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 Dzieki 🍺 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts