Miki Napisano 11 marca 2022 Udostępnij Napisano 11 marca 2022 Witam serdecznie,szukam kolumn do wzmacniacza Sony ta-f707es. Budżet około 4tyś złotych. Mogą być nowe lub używane. Posiadam pokój mniej więcej 35m2. Muzyka to głównie metal/rock,ale również Jazz i muzyka popularna. Nie słucham zbyt głośno. Lubię nisko schodzący bas. Źródło to gramofon,szpulak oraz cd. Mam obecnie Pioneer cs 989 i bas ginie w pomieszczeniu i dlatego wspomagam je subwooferem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 11 marca 2022 Udostępnij Napisano 11 marca 2022 (edytowany) Pokój dość duży i nie wiem czy obędziesz się bez subwoofera. Jakie masz w tej chwili kolumny i jak wygląda akustyka tzn. jest pusto, gołe ściany czy wręcz przeciwnie? Edytowano 11 marca 2022 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miki Napisano 11 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2022 Teraz są Pioneery cs 989. To mniej więcej wielkościowo jak altus 110 z głośnikiem niskotonowym 25 cm i podłączony subwoofer aktywny,a w zasadzie dwa. Podłączone do wyjścia Pre out. Pokój na środku ma sporą kanapę z kształcie litey U z kilkoma komodami i dwoma szafkami pod tv oraz sam tv jeżeli ma to znaczenie. Generalnie to bardzo dobrze brzmi z tymi wooferami. Bas jest niski i dobrze dopelniajacy niskie pasmo. Głównie chodzi mi żeby bas był wyczuwalny w niskich glosnisciach. Myślałem o magnatach Transpuls 1500. Nie wiem właśnie czy dobrze kombinuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 marca 2022 Udostępnij Napisano 11 marca 2022 Witaj, Dostrzegam, że jesteś zwolennikiem dużych konstrukcji w szczególności z dużym głośnikiem niskotonowym na basie. Jestem w stanie to zrozumieć. Lecz... Może chciałbyś przyjść do salonu i posłuchać kilku ciekawych konstrukcji z mniejszym wooferem. Z jakiego miasta piszesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miki Napisano 12 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 marca 2022 Cześć Nie jestem zwolennikiem dużych głośników niskotonowych. Tak po prostu kombinowałem sobie. Kiedyś u znajomego słuchałem starych Sansui i bas był super. Mogą być oczywiście mniejsze woofery, ważne żeby ten bas był odczuwalny w sluchaniu w cichszych glosnisciach. Moja lokalizacja to Łódź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 12 marca 2022 Udostępnij Napisano 12 marca 2022 (edytowany) Heco Aurora 1000 lub JBL L890 Edytowano 12 marca 2022 przez Elizjum7919. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 12 marca 2022 Udostępnij Napisano 12 marca 2022 @Miki Od siebie polecam posłuchać kolumn Klipsch R-820F skoro wspomagasz się subwooferem. Model ten dedykowany jest bardziej pod KD i bas jest trochę luźniejszy, tzn. mniej zwarty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miki Napisano 12 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 marca 2022 3 godziny temu, lysyrafal napisał: @Miki Od siebie polecam posłuchać kolumn Klipsch R-820F skoro wspomagasz się subwooferem. Model ten dedykowany jest bardziej pod KD i bas jest trochę luźniejszy, tzn. mniej zwarty. Właśnie wspomagam się subwooferami a wolałbym samymi kolumnami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 12 marca 2022 Udostępnij Napisano 12 marca 2022 W kolumnach które poleciłem, basu jest naprawdę dużo i ładnie nisko schodzi. O subwooferze wspomniałem, tylko ze względu na barwę basu, a nie jako uzupełnienie w/w kolumn. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts