Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam serdecznie,szukam kolumn do wzmacniacza Sony ta-f707es. Budżet około 4tyś złotych. Mogą być nowe lub używane. Posiadam pokój mniej więcej 35m2. Muzyka to głównie metal/rock,ale również Jazz i muzyka popularna. Nie słucham zbyt głośno. Lubię nisko schodzący bas. Źródło to gramofon,szpulak oraz cd. Mam obecnie Pioneer cs 989 i bas ginie w pomieszczeniu i dlatego wspomagam je subwooferem.

Napisano (edytowany)

Pokój dość duży i nie wiem czy obędziesz się bez subwoofera. Jakie masz w tej chwili kolumny i jak wygląda akustyka tzn. jest pusto, gołe ściany czy wręcz przeciwnie?

Edytowano przez lysyrafal
Napisano

Teraz są Pioneery cs 989. To mniej więcej wielkościowo jak altus 110 z głośnikiem niskotonowym 25 cm i podłączony subwoofer aktywny,a w zasadzie dwa. Podłączone do wyjścia Pre out. Pokój na środku ma sporą kanapę z kształcie litey U z kilkoma komodami i dwoma szafkami pod tv oraz sam tv jeżeli ma to znaczenie. Generalnie to bardzo dobrze brzmi z tymi wooferami. Bas jest niski i dobrze dopelniajacy niskie pasmo. Głównie chodzi mi żeby bas był wyczuwalny w niskich glosnisciach. Myślałem o magnatach Transpuls 1500. Nie wiem właśnie czy dobrze kombinuję

Napisano

Cześć

Nie jestem zwolennikiem dużych głośników niskotonowych. Tak po prostu kombinowałem sobie. Kiedyś u znajomego słuchałem starych Sansui i bas był super. Mogą być oczywiście mniejsze woofery, ważne żeby ten bas był odczuwalny w sluchaniu w cichszych glosnisciach. Moja lokalizacja to Łódź

Napisano
3 godziny temu, lysyrafal napisał:

@Miki Od siebie polecam posłuchać kolumn Klipsch R-820F skoro wspomagasz się subwooferem. Model ten dedykowany jest bardziej pod KD i bas jest trochę luźniejszy, tzn. mniej zwarty.

Właśnie wspomagam się subwooferami a  wolałbym samymi kolumnami 

Napisano

W kolumnach które poleciłem, basu jest naprawdę dużo i ładnie nisko schodzi. O subwooferze wspomniałem, tylko ze względu na barwę basu, a nie jako uzupełnienie w/w kolumn.