lukaszxzxz Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 Witam mam problem przestali produkować moje ukochane słuchawki aurvana air i szukam podobnym dousznych (nie dokanałowych) które brzmi podobnie lub lepiej do 500 zl czy jest obecnie coś takiego na rynku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł_K Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Podepnę się pod ten temat, bo poszukuję czegoś dokładnie takiego. Słuchawki douszne, ze wspomaganiem w postaci takiego pałąka na małżowinę. Korzystałem do tej pory z JVC HA-EB75, widzę, ze JVC nadal klepie jakieś w tym stylu, na przykład HA-EBR25A, jednak głównym powodem wymiany jest to, że moim zadaniem stare nie wyrabiają z HiBy R3 PRO Saber, jaki sobie ostatnio sprawiłem. Potrzebuję więc czegoś w tym samym stylu, ale lepszej kulturze grania. Pytanie pomocnicze. Odtwarzacz Hiby ma dwa wyjścia słuchawkowe 2,5 i 3,5. Obecne słuchawki sa na 2,5. Czy podpięcie jakiegoś modelu 3,5 wpłynie na sposób gry? Czy te wyjścia jakoś różnią się jeśli chodzi o moc? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 maja 2022 Udostępnij Napisano 7 maja 2022 https://mp3store.pl/odtwarzacze-audio/przenosne-hi-fi-hi-end/hiby/2021391058117042822/6971331260422/hiby-r3-pro-saber-czarny-przenosny-odtwarzacz Tu jest sporo wyjaśnione. Wyjście jack 2,5mm jest zbalansowane, czyli każdy kanał ma piny pozytywny i negatywny. Na wyjściu 3,5 mm mamy jeden wspólny pin masy i 2 osobne dla kanałów L i R . Na wyjściu zbalansowanym dzięki temu korzystasz z dwóch przetworników i napięcie wyjściowe jest 2 razy większe. Piszą tylko ze wersja Pro ma 280 mW na wyjściu zbalansowanym. W starszej wersji było - wyjścia słuchawkowe: standardowe 3,5 mm (moc 56mW na kanał), pracujące również jako wyjście liniowe, oraz zbalansowane 2,5 mm (moc 112mW na kanał). Zazwyczaj wyjścia symetryczne (2,5 mm) dają dźwięk nieco bardziej analityczny. Najlepiej jeśli sam porównasz . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts