Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
mam w planach zakup sprzetu audio do kompa
POkoj 25 m2
glownie do filmow i muzyki
karte mam sb audigy
finasowo to nie chcialbym wydawac wiecej niz 2 tys
zastatnwiam sie nad kolumnami Jamo d570 - uzywane do tego jakis wzmacniacz a z czasem moze bym to rozwinal
mam tez mozliwosc zakupu B & W NAUTILUS 805 za okolo 3 k (ale to dosc duzo i raczej nie wykorzystam poki co ich potencjalo ale patrze troche na to jak na inwestycje bo tych kolumn juz raczej nigdy nie musilbym juz wymieniac icon_wink.gif )
ewentualnie zwykly zestaw LOGITECH Z-5500
Raczej slabo sie znam na tym jedynie ostanio troche poczytalem na ten temat wiec prosze o pomoc
zalezy mi glownie na czystym wyrazistym dzwieku, ale takim ktory naprawde brzmi bardzo przyjemnie i wyraznie

ps. zapomnialem napisac ze jezeli chodzi o rozstaw glosnikow to jezeli mialy by to byc kolumny podlogowe to lewa bedzie miedzy sciana a meblem w odleglosci zaledwie kilku centymetrow a prawa zaraz obok szafki z jednej strony z drugiej juz bedzie miala duzo miesca no i z przodu i z tylu tez beda mialy wystarczajaco miejsca , natomiast satelity moglbym powiewsic na scianach
  • 2 months later...
Napisano
vimrex witamy;

Przede wszystkim musisz sobie odpowiedzieć na jedno pytanie

Piszesz, że masz pokoj 25metrów - ok
Pytanie zawarłeś w dziale >FORUM AUDIO > AUDIO > PC-Audio/iPhone/iPod

To Ty chcesz głośniki komputerowe czy zwykłe kino oparte na amplitunerze + dvd + zestaw głośników
Czy wolisz zestaw komputerowy

No i taaa potężna różnica..dałeś przykłady.. : Jamo d570 oraz B & W NAUTILUS 805

i nagle na końcu wtrąciłeś : LOGITECH Z-5500

Opcja pierwsza na plus
Opcja z Logitechami..uwierz..mi na minus

Teraz tak zastanów się ile masz kasy, ze tego względu, że jak bedziesz miał fronty do KD pozostaje do kupienia centralny, efekty z tyłu..i w kinie..sub (predzej czy później go kupisz)

Opcji jest kilka..pisz.. czekamy
Napisano
"mam tez mozliwosc zakupu B & W NAUTILUS 805 za okolo 3 k (ale to dosc duzo i raczej nie wykorzystam poki co ich potencjalo..."

Vimrex - jesli nie wykorzystasz, mozesz podac jakies namiary na sprzedawce???? icon_mrgreen.gif