Matt Daemon Napisano 4 czerwca 2022 Napisano 4 czerwca 2022 Cześć, Chciałbym zmienić kable, które będą raczej po jaśniejszej stronie. Połączą Vincenta sv-226 z Kappa 8.2i. Potrzebuję skontrolować bas oraz podkreślić średnie tony. Zwyczajnie przyzwyczajony do mocnej średnicy w Cantonach trochę mi jej w Kappach brakuje. Oczywiście jestem jeszcze przed wymianą kondensatorów, które sporo powinny poprawić we wspomnianych kwestiach ale i tak chciałbym przetestować trochę kabli w specyfikacji jak wspomniałem wyżej. Prośba o podzielenie się Waszym doświadczeniem w tej kwestii. Najpewniej kupię nowe ale nie wykluczam też używanych z pewnego źródła 😉 nie chcę przekroczyć budżetu 1000 PLN. Niemniej przedział w jakim chciałbym się poruszać to 500-1000 pln za 2x2m z konfekcją. Pzdr Maciek Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 4 czerwca 2022 Napisano 4 czerwca 2022 (edytowany) Na jednej takiej grupie kablarskiej na FB mocno chwalą chińczyki 8TC - klony Kimberów 8TC. Sam nie wiem czy w ramach ciekawostki sobie nie kupić. Wiem, że nie boisz się kabelków z Ali i nawet bardzo pozytywnie zaskoczyły Cię wygryzając Neotecha więc pomyślałem, że to może być dobra propozycja. ZEwnętrznie wyglada identycznie, nawet różnorodne średnice Variostrand pojedynczych przewodów mają zrobione jak w Kimberze. Ewentualnie oryginał Kimber 4PR, który gra fajnym kontrolowanym basem lub lepszy 4VS - na olx bywa często. Miałem tego 4VS od kolegi z forum, któremu kiedyś sprzedałem wzmacniacz i jakoś tak zakumplowaliśmy się, tak wiec słuchałem i mogę polecić. Oryginał 8TC już sporo drożej wychodzi, ale wg sporej dyskusji na FB te klony z Ali nie do rozpoznania brzmieniowo, grają równie bardzo dobrze. Edytowano 4 czerwca 2022 przez Wito76 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts