Varn Napisano 8 marca 2009 Udostępnij Napisano 8 marca 2009 Witam. Planuję zakup kolumn podłogowych do około 600-700zł. Jakie będą najlepsze do muzyki przede wszystkim rock i metal. Będą one grały raczej z jakimś NADem. Mogą być także monitorki ale żeby razem z podstawkami nie przekraczały mojego budżetu. Na obecną chwilę moje typy to Eltax Liberty 5+ i Wharfedale Diamond 8.3 ale mam raczej małe pojęcie o sprzęcie audio. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 8 marca 2009 Udostępnij Napisano 8 marca 2009 Napisz jakie masz pomieszczenie. Moim zdaniem do rocka i metalu potrzebujesz kolumn o mocnej podstawie basowej do NADa dobre byłyby najprawdopodobniej JAMO S718 (wzmak ciepłe brzmienie, kolumny raczej metaliczne) co prawda to jest wydatek ok 1000zł ale na pewno będziesz zadowolony ale napisz o tej powierzchni pomieszczenia bo byc moze te JAMO sa zbyt duze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varn Napisano 8 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2009 Pokój jest nieduży około 15m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 8 marca 2009 Udostępnij Napisano 8 marca 2009 W takim pokoju JAMO moga byc za duze bas moze byc buczac ale to tylko subiektywna ocena kazdego ucha ja np mam JBL ES100 na 18m2 i jakos mi to gra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varn Napisano 9 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2009 Słyszałem dobre opinie o Gale 3030 ,ale chyba dość ciężko je dostać.Co sądzicie o tych kolumnach :http://allegro.pl/item574745078_acoustic_e..._aegis_two.htmlhttp://allegro.pl/item577696964_kolumny_po...stan_dobry.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts