Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam forumowiczów. Piszę do Was, bo nie ogarniam się w tych sprawach za bardzo, a może tu ktoś zdoła mi pomóc. Posiadam głośniki Bose z tytułu posta i problem z nimi taki, że chciałbym z nich zrobić pożytek podłączając je do konsoli/tv, ale nie wiem totalnie jak. Ani w konsoli ani w TV nie mam gniazda Jack, a z tego co widzę to tylko z owego mogę skorzystać w głośnikach. Próbowałem kabla jack-opyczny, ale też nic z tego i tu pytanie czy jest jakiś sposób żeby przesłać dźwięk jakimś konwerterem czy czymś podobnym? 

Pozdrawiam 

Dorzucam jeszcze zdjęcie z gniazg subwoofera

IMG_20220612_195543.jpg

Napisano (edytowany)

Ani w konsoli ani w TV nie mam, tylko optyk w TV i właśnie zauważyłem, że ps5 nie ma, a próbowałem podłączyć kiedyś do starej konsoli 

1 godzinę temu, Butler napisał:

Wydaje mi sie że potrzebujesz takiego kabelka. Masz w konsoli czy TV złącza audio RCA?

ImgW.ashx?fd=f16&cd=VENTj108

Edytowano przez Gwynbleidd_
Napisano

Taki najtańszy wystarczy czy lepiej przycelować w coś solidniejszego? Jeśli to nic nie zmieni to ok, ale gdyby tańszy miał jakoś gorzej wpływać na brzmienie to zainwestuje w lepszy. I jeszcze jedno, jak od strony TV podłączyć to wiem, ale jak od strony głośników? Potrzebny mi ten kabel który wysłałeś wyżej z RCA czy po zwykłym jacku z subwoofera powinno działać? 

IMG_20220612_230935.jpg

IMG_20220612_231004.jpg

Napisano

Z DAC musisz się podpiąć do wejścia suba mini jack "from computer" za pośrednictwem kabla jak wyżej. Głośniki z zestawu Bose są podłączone do suba przez RCA "to speakers". DAC czy najtańszy czy lepszy... Sam oceń, moim zdaniem nie ma co szaleć. Kup tak żeby sobie w razie czego zwrot zapewnić.