Gwynbleidd_ Napisano 12 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2022 Witam forumowiczów. Piszę do Was, bo nie ogarniam się w tych sprawach za bardzo, a może tu ktoś zdoła mi pomóc. Posiadam głośniki Bose z tytułu posta i problem z nimi taki, że chciałbym z nich zrobić pożytek podłączając je do konsoli/tv, ale nie wiem totalnie jak. Ani w konsoli ani w TV nie mam gniazda Jack, a z tego co widzę to tylko z owego mogę skorzystać w głośnikach. Próbowałem kabla jack-opyczny, ale też nic z tego i tu pytanie czy jest jakiś sposób żeby przesłać dźwięk jakimś konwerterem czy czymś podobnym? Pozdrawiam Dorzucam jeszcze zdjęcie z gniazg subwoofera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 12 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2022 Wydaje mi sie że potrzebujesz takiego kabelka. Masz w konsoli czy TV złącza audio RCA? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwynbleidd_ Napisano 12 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 2022 (edytowany) Ani w konsoli ani w TV nie mam, tylko optyk w TV i właśnie zauważyłem, że ps5 nie ma, a próbowałem podłączyć kiedyś do starej konsoli 1 godzinę temu, Butler napisał: Wydaje mi sie że potrzebujesz takiego kabelka. Masz w konsoli czy TV złącza audio RCA? Edytowano 12 czerwca 2022 przez Gwynbleidd_ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 12 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2022 Konsolę podpinasz hdmi do TV. Jeśli telewizor ma tylko wyjście cyfrowe, tu musiałbyć zaopatrzyć się w prosty konwerter cyfrowo-analogowy DAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwynbleidd_ Napisano 12 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 2022 Taki najtańszy wystarczy czy lepiej przycelować w coś solidniejszego? Jeśli to nic nie zmieni to ok, ale gdyby tańszy miał jakoś gorzej wpływać na brzmienie to zainwestuje w lepszy. I jeszcze jedno, jak od strony TV podłączyć to wiem, ale jak od strony głośników? Potrzebny mi ten kabel który wysłałeś wyżej z RCA czy po zwykłym jacku z subwoofera powinno działać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 12 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2022 Z DAC musisz się podpiąć do wejścia suba mini jack "from computer" za pośrednictwem kabla jak wyżej. Głośniki z zestawu Bose są podłączone do suba przez RCA "to speakers". DAC czy najtańszy czy lepszy... Sam oceń, moim zdaniem nie ma co szaleć. Kup tak żeby sobie w razie czego zwrot zapewnić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwynbleidd_ Napisano 13 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca 2022 Ok juz wszystko rozumiem. Wielkie dzięki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts