Butler Napisano 10 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2023 Bipole vs dipole. Dipole mają odwróconą fazę w głośnikach, co daje bardziej rozpraszający dźwięk. Przetworniki modeli bipolarnych, w odróżnieniu od dipolowych, pracują zgodnie w fazie. Daje to bardziej kierunkowy dźwięk, ale i tak rozpraszają więcej od zwykłej tradycyjnej kolumny. Jak się mylę to mnie poprawcie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2023 Masz rację . Dipole na ściany boczne . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klips Napisano 10 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2023 U mnie przy kalibracji wyskakuje błąd fazy przy Klipschach RP-502SA, więc nic dodać nic ująć... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 20 godzin temu, klips napisał: U mnie przy kalibracji wyskakuje błąd fazy przy Klipschach RP-502SA, więc nic dodać nic ująć... A jaki amplituner? Bo w niektórych to było częste. Pod warunkiem że oczywiście nie pomyliłeś kabli Jeśli grają dobrze to nie przejmował bym się tym. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klips Napisano 11 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 Oczywiście kabli nie pomyliłem a amplituner to Denon X4700H; nie przejąłem się tym zbytnio ponieważ w czasie kalibracji amplituner informował, że nie jest to istotne i może się zdarzyć, więc potwierdza się to co Ty powiedziałeś. Do dzisiaj oczywiście sprzęt sprawuje się superowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2023 Tak i na Denonie też to widywałem. Także jeśli wiesz że dobrze podłączyłeś to nie przejmuj się tym. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts