Ciura Napisano 8 marca 2009 Udostępnij Napisano 8 marca 2009 (edytowany) Witam mam xboxa 360 i chcial bym tanim kosztem kupic zewnetrzna karte dzwiekowa 5.1 z dekoderem przestrzennego dzwieku do ktorej bez obslugi komputera moge z xboxika podpiac kabel optyczny a z drugiej strony glosniczki 5.1 zebym mial przestrzenny dzwiek i zebym mogl ogladac filmy dvd z xboxa z dzwiekiem 5.1 jaki model byscie mi polecili z gory dziekuje za pomoc Edytowano 9 marca 2009 przez muzyczny_gość połączyłem tematy - dotyczą tego samego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciura Napisano 9 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2009 (edytowany) mam pytanie dotyczace karty muzycznej ktora znalazlem na allegrohttp://www.allegro.pl/item570330881_creati...mod_sb0300.htmlCzy ta karte można obslugiwac bez podlaczenia do komputera tzn jezeli bedzie polaczona kablem optycznym z xboxem a z drugiej strony podlacze glosniki 5.1 creativa i ją wlacze bedzie chodzila i przetwarzala dzwiek przestrzenny do glosnikow bez pomocy komputera? Edytowano 9 marca 2009 przez muzyczny_gość połączyłem tematy - dotyczą tego samego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 marca 2009 Udostępnij Napisano 9 marca 2009 To jest nie możliwe, bo niby jak ją zasilisz (pierwszy, ale nie jedyny powód), a te twoje głośniki nie maja wejścia optycznego, albo coaxiala? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciura Napisano 10 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2009 Cytat To jest nie możliwe, bo niby jak ją zasilisz (pierwszy, ale nie jedyny powód), a te twoje głośniki nie maja wejścia optycznego, albo coaxiala? wlasnie szukam tak jak w pierwszym poscie napisalem takiego dekodera lub takiej karty do ktorej bezposrednio mogl bym podlaczyc xboxa i glosniki a jezeli moje glosniki mialy by optyczne to po co by wogole o tym pisac, nie byloby tematu! na takie glosniki bym musial wydac kolo 1000 zl jak nie wiecej a chce to zrrobic tanszym kosztem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 marca 2009 Udostępnij Napisano 10 marca 2009 Jest sprzęt konwertujący sygnał optyczny (TOSLINK; SPDIF) na analogowy, ale jedynym typem, który znalazłem jest coś takiegohttp://4av.pl/go/_info/?user_id=cyp-07&lang=pla tutaj jest tylko stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 10 marca 2009 Udostępnij Napisano 10 marca 2009 Ciura - ta karta ma zewnetrzne zasilanie, ale poläczenie z pc jest niezbedne (przez läcze usb)i wynikajäce z obslugi samej karty (sterowniki itp.). W tym przypadku dosc duzo zalezy od oprogramowania. Karta ma zaröwno wejscie jak i wyjscie optyczne, mysle, ze z xboxem jakjo zrödlem nie powinno byc problemöw, jesli karta przez kabel cyfrowy przyjmuje i wysyla dzwiek dolby digital. Cale podläczenie wygläda wiec tak:glosniki creative 5.1 - 3 kable stereo "mini jack" - karta dzwiekowa - kabel usb - pcxbox - kabel optyczny - karta dzwiekowahttp://www.nulime.com/Creative-Labs-X-Sb03...2-Nx-Ext/p21587 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 marca 2009 Udostępnij Napisano 10 marca 2009 Tylko, że chodziło chyba o nie podłączanie do PC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 10 marca 2009 Udostępnij Napisano 10 marca 2009 Dokladnie, dlatego karta odpada Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 11 marca 2009 Udostępnij Napisano 11 marca 2009 Ale dajmy na to karta Extigy może być jako odzielne urządzenie, i spokojnie można ja wykorzystać z Xboxem.Zasilanie swoje, wejacia wyjscia pełen komplet Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 11 marca 2009 Udostępnij Napisano 11 marca 2009 Mozliwe, ale jak wtedy sprawa wygläda ze wszelkiego typu ustawieniami?????? Nie jest konieczne podläczenie do PC? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 11 marca 2009 Udostępnij Napisano 11 marca 2009 Nie no przez źródło ustawiasz, jakiś muliformatowiec, lub xbox - ale nie wiem na ile one i jakie mają możliwości ustawień. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 11 marca 2009 Udostępnij Napisano 11 marca 2009 Mi bardziej chodzi o np. ustawienia opöznien i poziomu glosnosci dla poszczegölnych glosniköw, wiesz, parametry, ktöre ustawia sie z poziomu amplitunera. Poza tym, nie sä potrzebne sterowniki, zeby ta karta w ogöle zaczela dzialac? Pytam, bo z zewnetrznymi 5.1 mialem malo doczynienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 11 marca 2009 Udostępnij Napisano 11 marca 2009 No tak jezeli urządzenie które daje sygnał ma takie ustawienia to ustawisz inaczej to nie wiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts