Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
Witam mam xboxa 360 i chcial bym tanim kosztem kupic zewnetrzna karte dzwiekowa 5.1 z dekoderem przestrzennego dzwieku do ktorej bez obslugi komputera moge z xboxika podpiac kabel optyczny a z drugiej strony glosniczki 5.1 zebym mial przestrzenny dzwiek i zebym mogl ogladac filmy dvd z xboxa z dzwiekiem 5.1 jaki model byscie mi polecili z gory dziekuje za pomoc Edytowano przez muzyczny_gość
połączyłem tematy - dotyczą tego samego
Napisano (edytowany)
mam pytanie dotyczace karty muzycznej ktora znalazlem na allegro
http://www.allegro.pl/item570330881_creati...mod_sb0300.html

Czy ta karte można obslugiwac bez podlaczenia do komputera tzn jezeli bedzie polaczona kablem optycznym z xboxem a z drugiej strony podlacze glosniki 5.1 creativa i ją wlacze bedzie chodzila i przetwarzala dzwiek przestrzenny do glosnikow bez pomocy komputera? Edytowano przez muzyczny_gość
połączyłem tematy - dotyczą tego samego
Napisano
Cytat

To jest nie możliwe, bo niby jak ją zasilisz (pierwszy, ale nie jedyny powód), a te twoje głośniki nie maja wejścia optycznego, albo coaxiala?

wlasnie szukam tak jak w pierwszym poscie napisalem takiego dekodera lub takiej karty do ktorej bezposrednio mogl bym podlaczyc xboxa i glosniki a jezeli moje glosniki mialy by optyczne to po co by wogole o tym pisac, nie byloby tematu! na takie glosniki bym musial wydac kolo 1000 zl jak nie wiecej a chce to zrrobic tanszym kosztem
Napisano
Ciura - ta karta ma zewnetrzne zasilanie, ale poläczenie z pc jest niezbedne (przez läcze usb)i wynikajäce z obslugi samej karty (sterowniki itp.). W tym przypadku dosc duzo zalezy od oprogramowania. Karta ma zaröwno wejscie jak i wyjscie optyczne, mysle, ze z xboxem jakjo zrödlem nie powinno byc problemöw, jesli karta przez kabel cyfrowy przyjmuje i wysyla dzwiek dolby digital. Cale podläczenie wygläda wiec tak:

glosniki creative 5.1 - 3 kable stereo "mini jack" - karta dzwiekowa - kabel usb - pc
xbox - kabel optyczny - karta dzwiekowa

http://www.nulime.com/Creative-Labs-X-Sb03...2-Nx-Ext/p21587
Napisano
Mi bardziej chodzi o np. ustawienia opöznien i poziomu glosnosci dla poszczegölnych glosniköw, wiesz, parametry, ktöre ustawia sie z poziomu amplitunera. Poza tym, nie sä potrzebne sterowniki, zeby ta karta w ogöle zaczela dzialac? Pytam, bo z zewnetrznymi 5.1 mialem malo doczynienia icon_rolleyes.gif