Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Kabel Mogami 2549 ma już 70 godzin przebiegu. Trochę słuchałem ja, dużo kanapa w pokoju. :) Dla dobra nauki, mojej własnej.

Podłączony normalnie pod wzmacniacz.

Po 20, 30, 50 i 70 godzinach grania w tej samej konfiguracji w moim systemie brzmi tak samo, dla mnie :)

Wydaje mi się, że już po tych kilku (kilkunastu) godzinach możemy stwierdzić czy zmiany w brzmieniu nam pasują czy szukamy dalej.

Edytowano przez KrzysiekBro
  • 1 month later...
Napisano
Dnia 27.11.2025 o 13:34, lpomis napisał:

W jaki sposób można poznać, że proces wygrzewania się zakończył i przewód nie będzie już zmieniał swojej sygnatury brzmieniowej? Czy możliwe jest, że wygrzewanie zatrzyma się na 200h, a potem „uśpi” na jakiś czas, aby wrócić po powiedzmy 800h i znów wprowadzać słyszalne zmiany?

Taki czas ponownego wygrzewania to za każdym razem? Nawet jeśli przewód jest odpięty na kilka minut? Czy po wpięciu go w inny system należy powtórzyć cały proces wygrzewania na nowo?

Dlaczego tak jest? Dlaczego akurat taka kolejność? Ile dokładnie potrzebuje zatem kabel USB, a ile głośnikowy?

A czy ci, którzy nie należą do tej grupy, biorą choć trochę pod uwagę wszelkiego rodzaju niedoskonałości nadządu słuchu i psikusy, jakie potrafi sprawiać ludzki mózg?

A ile czasu trzeba wygrzewać kable prowadzące od elektrowni do naszego mieszkania ?

Nigdzie nie mogę znaleźć żadnego testu i wniosków ?

Pzdr. 

Napisano

Totalna dziecinada, dlaczego administracja forum toleruje takie "zabobony" i "gusła"???

Takk a na marginesie, jak się kable (przewody) elektryczne zaczynają "wygrzewać", to najlepiej wyłączyć prąd i na jakiś czas oddalić się.🤣