yossarian Napisano 19 lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 lipca 2022 Cześć, mam słuchawki z końcówką USB - czy jest szansa żeby je podłączyć do amplitunera (mam stare onkyo tx nr535 - z wyjściem duży jack)? Istnieje jakaś przejściówka? Nie udało mi się jak do tej pory nic znaleźć na ten temat. Z góry dziękuję za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 19 lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 lipca 2022 Sporo zależy od tego co to są za słuchawki. Jeśli wtyczka USB może być podłączana da komputera i wtedy dźwięk jest przetwarzany przez układ DAC-a wbudowany w słuchawki , to raczej nie bezie możliwe. Jeśli jednak cała elektronika mieści się we wtyczce, to zazwyczaj można wyprowadzić z kabla osobnym przewodem złącze jack. Jeśli to są słuchawki do podłączenia do telefonu i poprzez wtyczkę USB jest podłączony sygnał analogowy , to wtedy pozostaje zmienić wtyczkę na jak. Przejściówek do tego się nie produkuje z tego co wiem. Działające odwrotnie i owszem. Są bardzo popularne. Takich urządzeń które by zamieniały sygnał analogowy na USB się raczej nie robi. Można do tego co najwyżej użyć komputer z kartą dźwiękową z wejściem liniowym i to nie zawsze wyjdzie to dobrze. Najrozsądniej kupić po prostu zwykłe słuchawki z wtykiem jack na końcu kabla do podłączenia pod amplituner, bo tak to się robi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts