MMMM Napisano 1 sierpnia 2022 Napisano 1 sierpnia 2022 Witam Posiadam parę głośników, z którymi nie wiem co zrobić, gdyż kable wyglądają na uszkodzone i nie posiadają żadnej wtyczki. Poprzedni właściciel (członek rodziny, od którego jego dostałem) powiedział mi, że taki był ich stan fabryczny i te końcówki wkłada się do jakiegoś otworu w radiu (czy innym urządzeniu) i działają. Jednak ja nie posiadam urządzenia, które byłoby kompatybilne z czymś takim (o ile to jest realny system) dlatego chciałbym się dowiedzieć czy można do takich kabli po prostu przylutować końcówkę (jeśli tak to jak), czy nie ma sensu się z tym bawić i po prostu je wyrzucić/sprzedać komuś kto zbiera takie rzeczy (po jakiej cenie mogłyby pójść takie głośniki?). Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 1 sierpnia 2022 Napisano 1 sierpnia 2022 (edytowany) Nic nie musisz lutować. Masz gole przewody które wkładasz i skrecasz np do wzmacniacza. Stary typ na sprężynkę Nowy typ przykręcane Masz jakąś tabliczkę z tyłu kolumn z marka i parametrami? Wyglądają na kolumny ze starej wieży. Edytowano 1 sierpnia 2022 przez Artur Charicki Odpisz, cytując
MMMM Napisano 1 sierpnia 2022 Autor Napisano 1 sierpnia 2022 Jest naklejka mówiąca, że jest to "DVD Micro Combo Loudspeaker" wykonania firmy "Welltech". Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 1 sierpnia 2022 Napisano 1 sierpnia 2022 Najlepiej jakbyś je podłączył i posluchal. Wydaje mi się że są z jakiejś starej wieży. Masz je do czego podlaczyc? Odpisz, cytując
MMMM Napisano 1 sierpnia 2022 Autor Napisano 1 sierpnia 2022 Właśnie niezbyt. Jedyne urządzenie jakie mam to komputer, ale zgaduje, że do tego się nie da. Właśnie dlatego chciałem wykombinować jakiś sposób podłączenia do gniazda w komputerze. Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 1 sierpnia 2022 Napisano 1 sierpnia 2022 Musisz kupić wzmacniacz klasy D z wejściem usb np topping mx3. Podłączysz go do komputera a te głośniki wepniesz w terminale wzmacniacza. Odpisz, cytując
Himling Napisano 1 sierpnia 2022 Napisano 1 sierpnia 2022 4 godziny temu, Artur Charicki napisał: Musisz kupić wzmacniacz klasy D z wejściem usb np topping mx3. Podłączysz go do komputera a te głośniki wepniesz w terminale wzmacniacza. Rozwiazanie dobre ale malo ekonomiczne ...zwykle glosniki Logitech 2.1 zagraja rownie dobrze jak nie lepiej a sa tansze niz wzmacniacz Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 1 sierpnia 2022 Napisano 1 sierpnia 2022 Ale wzmacniacz zostanie może kiedyś kolega zakupi lepsze kolumny. Bardziej rozwojowo 🙂 Odpisz, cytując
Recommended Posts