Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry, wiem, że temat był już tuzin razy.

Potrzebuję słuchawek do odtwarzacza Hiby R3 Saber

• przewodowe
  • wokółuszne
  • lekkie
  • grające ciepło, basowo
  • i co najważniejsze takie by nie brakowało im dynamiki przy napędzie z tak małego urządzenia.

Nie jest dla mnie istotne czy otwarte, czy zamknięte. Dużo ważniejsza jest lekkość i wygoda. Na dużą głowę.

Budżet, powiedzmy do 500 zł, możliwe lekkie odchylenie w górę, ale bez przesady. Nie chcę słuchawek droższych od odtwarzacza.

Napisano
Dnia 9.08.2022 o 16:59, Paweł_K napisał:

Budżet, powiedzmy do 500 zł, możliwe lekkie odchylenie w górę, ale bez przesady. Nie chcę słuchawek droższych od odtwarzacza.

Z ciepło grających słuchawek koło tej kwoty polecam sprawdzenie Shure SRH 840 lub odświeżonego modelu tego modelu w wersji 840A (5dB niższa skuteczność). Słuchawki łatwe do wysterowania, granie łagodne i nie męczące.

• 1 month later...
Napisano

Kupiłem  zamknięte Audio Technica ATH-550Z, choć z wyglądu bardziej podobały mi się otwarte ATH-AD700X.

Decyzja nastąpiła w salonie. Te pierwsze grały bardziej basowo, jednak podstawowym argumentem okazało się to, jak leżą na głowie. Niby pałąk i mechanizm utrzymywania słuchawek jest podobny, ale okazało się, że te pierwsze są dla mnie wyjątkowo dobrze dopasowane, także pod względem wielkości. A te drugie z jakiegoś powodu po prostu się zsuwały z uszu. Dosyć irytujące uczucie.

ATH-550Z mogę polecić z czystym sumieniem, w 100% wypełniły moje oczekiwania.

Do pełni szczęścia brakuje mi chyba tylko wymiennego kabla, bo ten przyłączony na stałe jest długi, jak na moje potrzeby słuchawek do odtwarzacza przenośnego, niepotrzebnie długi.

I na koniec wniosek praktyczny, jaki nasunął mi się po całej operacji.  Kupowanie słuchawek bez nałożenia ich na uszy, to jednak jest zupełny nonsens.  I nawet nie chodzi o to, by ich posłuchać, bo różnice czasem są minimalne, ale to jak się człowiek czuje w nich na głowie to istota problemu. Korzystając z okazji, wizyty w salonie, nałożyłem sobie wszystkie jakie były wystawione. Połowy z nich bym nie kupił.