PabloRyglos Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 Witam wszystkich forumowiczów, borykam się z problemem zmiany wzmacniacza na mocniejszy, aktualnie posiadam Yamaha AX-400 2x55Wat 8Ohm, która współpracowała z kolumnami alton 70 (będę sprzedawał wraz z Yamahą), jednak teraz po zakupie altus 110 chciałbym jakiś mocniejszy wzmacniacz, który wykorzysta potencjał tych kolumn, czyli coś w okolicach 90-120 wat w RMS, żeby bez przesteru podawać te 80W na kolumnę. Zmieniłem altony na altusy ze względu na to, że po odsłuchu, mają odrobinę niższy bas, inne brzmienie przez jednych znienawidzone, przez drugich pokochane (jestem w tej 2 grupie ) i lepiej się prezentują. Dlaczego właśnie altus? Po sprawdzeniu jakichś 15 zestawów stereo (nie wliczając altonów 80/110 i altusów 140/200/300 jak i Zeusów), po prostu ten mi najbardziej leżał ze względu na brzmienie jak i wygląd. Kolumny nagłaśniają salon wielkości 42m2, korzystam z nich codziennie i raz w tygodniu robię na nich domówkę. Słucham propozycji forumowiczów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Himling Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 Jaki budzet na wzmacniacz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 (edytowany) Luxman LV117, LV109. Powinien rozruszać dobrze Altusy. Edytowano 17 sierpnia 2022 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts