Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
witam wszystkich

nie wiedziałem w jakim dziale załozyc ten temat ale chyba ten jest najblizszy mojemu problemowi

no wiec tak , posiadam hdtv lcd i ps3 , i marzy mi sie dzwiek przestrzeny w grach i filmach ,

moj ojciec jak był na emigracji za atlantykiem z 10 lat temu kupił wieze aiwa z 5 głosnikami , - wieza ta to teraz padaka straszna no ale kolumny chyba działają ,

potrzebuje jakiejsc wiezy która ma wejscie optyczne no i mozliwosc podpiecia 5 głosników ,

z góry dzieki za pomoc
Napisano
Witam. W jakim przedziale cenowym chcesz sie zmiescic? Poza tym,czy jest to wieza Aiwa w jednej obudowie, z kolumienkami do pro logic? Jesli tak, nie zostawiaj tych kolumn (tak mozna wywnioskowac z Twojego postu), w miare mozliwosci sprzedaj wraz z wiezä. Jesli juz zmieniasz sprzet - w tym przypadku zmien röwniez kolumny.
Napisano
no ja chciałbym sie zmiescic w naprawde jak najzyszmym koszcie , 1000zł to odpada odrazu ;] chciałęm cos wskrzesic z tego co mam , - uzywane wchodzi jak najbardziej w gre , ta wieza to taka skladajaca sie z dwóch segmentów , z wyjezdzaną taką tacką co naniej są rozne guziczki ;] , ma system dolby prologic , surround (przynajmniej tak pisze)

myslałęm zeby poprostu kpic jakąs małą wiezyczke za naprawde grosze bez glosników , na chwile obecną nie potrzebuje jakis cudów na kiju , te glosniki stare no ale chyba lepszy taki dzwiek niz z tych małych gosniczków przy tv , jesli istnieje cos za 200zł a nawet poznizej to bym to łykał , nie potrzebuje jakis kij wie jakich opcji icon_smile.gif naprade , tylko chce dokupy to jakos pospinac zeby to troszke bzyczało ;]
Napisano
Z tego, co znalazlem, tylko kolumny frontowe majä normalne poläczenia. Center i surround, majä kable z wtykami chinch (RCA). Mozesz to potwierdzic (zaprzeczyc) ?. Jesli tak, mam maly problem, nie wiem, jak poläczyc te kolumny z amplitunerem wyposazonym w normalne zaciski glosnikowe. Chociaz moim zdaniem, nawet jesli sie da, nie gwarantuje dluzszej zywotnosci glosniköw. Poza tym - hdtv, ps3 - tu raczej nie szukalbym wzmocnienia za 200 pln z wykorzystaniem tych kolumienek. Tylne i centralne to chyba malutkie szerokopasmöwki, mialem kiedys cos podobnego Sony. Dzwiek tragiczny icon_sad.gif
Napisano
Jestem trochę zdziwiony, poszukując informacji o tej wieży natknąłem się na jakąś stronę z instrukcjami i w bazie widniała instrukcja do tego modelu, ale oczywiście trzeba się gdzieś rejestrować itd (strona nie wzbudza zaufania), więc wszedłem na stronę AIWA-y USA i owszem model jest w bazie, ale instrukcji brak, bardzo ciekawa sytuacja
Napisano
Cytat

Z tego, co znalazlem, tylko kolumny frontowe majä normalne poläczenia. Center i surround, majä kable z wtykami chinch (RCA). Mozesz to potwierdzic (zaprzeczyc) ?. Jesli tak, mam maly problem, nie wiem, jak poläczyc te kolumny z amplitunerem wyposazonym w normalne zaciski glosnikowe. Chociaz moim zdaniem, nawet jesli sie da, nie gwarantuje dluzszej zywotnosci glosniköw. Poza tym - hdtv, ps3 - tu raczej nie szukalbym wzmocnienia za 200 pln z wykorzystaniem tych kolumienek. Tylne i centralne to chyba malutkie szerokopasmöwki, mialem kiedys cos podobnego Sony. Dzwiek tragiczny icon_sad.gif

no dzwiek rewelacyjny nie bedzie ale zawsze to lepsze niz głosniki z tv , jak stane finansowo na nogi to wtedy cos sobie kupie ;],

włsnie sie przyjrzałem ten wiezy od tyłu , kurcze , zeczywiscie tylne jak i centralny głosnik sa na jacki ,... odziwo ta wieza ma optyczne ale niestety wyjscie ...
Napisano
Akurat podłączyć to można dosyć łatwo. Obcinasz jacki na końcach i masz dwa kable + i -, a mozna zawsze zmienic te kable. Możesz wkleić jakieś zdjęcia np. tył tej wieży + te głośniki razem (przód, tył)?
Napisano
Cytat

Ok, w takim razie mini jack, a nie cinch, ale na jedno wychodzi. Nie wiem, czy da sie je podpiäc pod amplituner icon_redface.gif

tfu ,, miałem namysli chinche a napisałem jacki , co do zdjec aktualnie nie posiadam aparatu , ;/