Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Szukam głośników pasywnych na biurko w cenie do 600zł. Niewiele wymagam. Słucham głównie rocka :) 

Na razie natrafiłem na MAGNAT Tempus 33, lecz nie wiem czy jest to dobry wybór ze względu na dosyć bliski dystans odsłuchu. 

Pozdrawiam

Napisano

Czym chcesz napędzić? Masz wzmacniacz?

Przy małym rozstawie nie uzyskasz dobrej stereofonii, sceny, separacji źródeł pozornych i ich rozlokowania. Dźwięk będzie ściśnięty.

Na biurko raczej monitory bliskiego pola.

Pozdrawiam 

Napisano

Dopiero dokupię wzmacniacz, mam w planie podłączyć gramofon, PC i w przyszłości magnetofon. 

Tak jak mówiłem, audiofilem na pewno nie jestem, chciałbym tylko aby coś w miarę sensownie grało. 

Czy mógłbyś mi polecić jakieś konkretne modele w moich widełkach cenowych? Zapomniałem jeszcze dodać, że chciałbym kupić nowe głośniki. 

Napisano

Hmm... to może rzeczywiście zdecyduję się na używki. Tylko będę musiał zrobić trochę researchu jak sprawdzić stan urządzenia. Co do wzmacniacza, sytuacja się rozwiązała - PIONEER A-502R, nawet jeśli nie jest to najlepszy sprzęt, jestem pewien że nie będę narzekał. Jak wygląda sprawa z używanymi monitorami? 

Pozdrawiam