kamil12 Napisano 6 września 2022 Udostępnij Napisano 6 września 2022 Szukam głośników pasywnych na biurko w cenie do 600zł. Niewiele wymagam. Słucham głównie rocka Na razie natrafiłem na MAGNAT Tempus 33, lecz nie wiem czy jest to dobry wybór ze względu na dosyć bliski dystans odsłuchu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 6 września 2022 Udostępnij Napisano 6 września 2022 Czym chcesz napędzić? Masz wzmacniacz? Przy małym rozstawie nie uzyskasz dobrej stereofonii, sceny, separacji źródeł pozornych i ich rozlokowania. Dźwięk będzie ściśnięty. Na biurko raczej monitory bliskiego pola. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil12 Napisano 6 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 września 2022 Dopiero dokupię wzmacniacz, mam w planie podłączyć gramofon, PC i w przyszłości magnetofon. Tak jak mówiłem, audiofilem na pewno nie jestem, chciałbym tylko aby coś w miarę sensownie grało. Czy mógłbyś mi polecić jakieś konkretne modele w moich widełkach cenowych? Zapomniałem jeszcze dodać, że chciałbym kupić nowe głośniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 6 września 2022 Udostępnij Napisano 6 września 2022 Głośniki są elementem kolumny głośnikowej. To za mały budżet na nowe. Kup używane kolumny. Rozumiem, że zakup w ciemno? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil12 Napisano 6 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 września 2022 Hmm... to może rzeczywiście zdecyduję się na używki. Tylko będę musiał zrobić trochę researchu jak sprawdzić stan urządzenia. Co do wzmacniacza, sytuacja się rozwiązała - PIONEER A-502R, nawet jeśli nie jest to najlepszy sprzęt, jestem pewien że nie będę narzekał. Jak wygląda sprawa z używanymi monitorami? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 września 2022 Udostępnij Napisano 7 września 2022 Tannoy M1 a jak się uda to M2 Ale M2 musza stać dalej od Ciebie Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil12 Napisano 7 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 września 2022 Znalazłem M1 na allegro za 650zł, jak byłoby coś nie tak to przynajmniej mam 14 dni na oddanie. Dzięki za pomoc, napiszę jak się sprawują. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil12 Napisano 10 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2022 Zestaw gra bardzo dobrze . Jedynie z gramofonem dźwięk jest bardzo przytłumiony, ale utworzę osobny post na dziale analogowym. Dzięki, świetna pomoc. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 września 2022 Udostępnij Napisano 12 września 2022 Może to kwestia pre ampu. 650 zł to kiedyś się kupowało M2. Inflacja.... Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts