zbynio Napisano 17 września 2022 Udostępnij Napisano 17 września 2022 (edytowany) Witam, kupiłem ten gramofon i mam w nim wkładkę ortofona 2m Red, długo na niego polowałem i wreszcie się udało, proszę o poradę jaką wkładkę byście polecieli do tego denona która by pasowała do jego ramienia,a jednocześnie podniosła na wyższy poziom walory brzmienia tego gramofonu,wiem że nie jest on gramofonem wysokich lotów ale urzekł mnie jego wygląd i to że pasuje do moich klocków denona,pozdrawiam i dziękuję za ewentualnie porady, kwota na nową wkładkę to 1200 zł,a więc cena tego gramofonu.Slucham każdego rodzaju muzyki ale głównie to jazz,rock progresywny, trochę popu i metalu. Edytowano 17 września 2022 przez zbynio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 września 2022 Udostępnij Napisano 18 września 2022 To dobra wkładka. Odsłuchaj się i napisz co chcesz zmienić. Sama zmiana dla zmiany jest totalnie bezsensu. Jaką masz resztę toru? Kalibrowałeś wkładkę? Powinieneś zadbać o czystość płyt. Czy myłeś już płyty? Po umyciu warto zaopatrzyć się w antystatyczne koszulki. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbynio Napisano 18 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 września 2022 1 godzinę temu, 1Ender napisał: To dobra wkładka. Odsłuchaj się i napisz co chcesz zmienić. Sama zmiana dla zmiany jest totalnie bezsensu. Jaką masz resztę toru? Kalibrowałeś wkładkę? Powinieneś zadbać o czystość płyt. Czy myłeś już płyty? Po umyciu warto zaopatrzyć się w antystatyczne koszulki. Pozdrawiam Wcześniej grałem na sl q2 technicsa właśnie na tej wkładce,reszta toru to wzmacniacz denon pma 1500r oraz kolumny monitor audio silver 500, chciałbym poprawić jeszcze brzmienie pod kątem lepszej muzykalności, powietrza sceny, tylko nie wiem czy ten gramofon nie byłby swoistymi mezaliansem do wkładki wyższej klasy, chodzi mi po głowie wymiana samej igły na blue. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts