Ageron Napisano 18 września 2022 Udostępnij Napisano 18 września 2022 Witam Mam problem z podłączeniem równocześnie pod tv dekodera telewizji satelitarnej i soundbaru poprzez złącze hdmi. Pod Tv Philips model 50PUS8535/12, pod 1 złącze hdmi arc podłączam dekoder evobox, a pod drugie tez z arc podłączam soundbara creative stage. I tu jest problem, nie mogę uzyskać dźwięku poprzez soundbara, pojawia się komunikat ,,Nie można przełączyć na zestaw audio. Aktywne są głośniki telewizora". Odłączanie wszystkiego od siebie i czekanie kilku minut skutkuje tym, że działa tylko układ tv +soundbar przez hdmi, ale jak podłącze dekoder evobox to wraca ten sam komunikat. Czy da się temu zaradzić, czy jest to problem globalny, któremu nie da sie zaradzic, poprzez kupowanie superduper wypasionych kabli hdmi i zdany jestem na kabel optyczny lub bluetooth (bleee). I jeszcze jedno pytanko, rwaniu sygnalu audio na kablu optycznym winny jest tani kabel kupiony w Casto? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 września 2022 Udostępnij Napisano 19 września 2022 Być może ciezko powiedzieć. wymien go na inną sztukę. Co do TV. Sproboj podlaczyć dekoder nie pod złacze ARC. Tylko inne ktore tego nie ma, Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ageron Napisano 19 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2022 8 minut temu, Piotr Sonido napisał: Być może ciezko powiedzieć. wymien go na inną sztukę. Co do TV. Sproboj podlaczyć dekoder nie pod złacze ARC. Tylko inne ktore tego nie ma, Piotr Właśnie wszystkie mają ARC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 19 września 2022 Udostępnij Napisano 19 września 2022 Urządzenia nie mogą mieć więcej jak jedno złącze ARC/eARC bo to technicznie nie jest uzasadnione. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 19 września 2022 Udostępnij Napisano 19 września 2022 (edytowany) Choć jak widzę tą grafikę to jestem wręcz zaskoczony o co tu chodzi, przecież to bez sensu. Edytowano 19 września 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ageron Napisano 19 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2022 I teraz, zgaduj zgadula, który ARC jest bez ARC, bo tak to naprawdę wygląda Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 września 2022 Udostępnij Napisano 20 września 2022 23 godziny temu, Ageron napisał: Właśnie wszystkie mają ARC Serio. Ale kosmos. 22 godziny temu, Butler napisał: Choć jak widzę tą grafikę to jestem wręcz zaskoczony o co tu chodzi, przecież to bez sensu. No ja uważam tak samo. TV który sam robi problemy. Chyba że ! W opcjach masz możliwość włączania wyłączania konkretnego gniazda? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ageron Napisano 20 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 września 2022 39 minut temu, Piotr Sonido napisał: Chyba że ! W opcjach masz możliwość włączania wyłączania konkretnego gniazda? Piotr Nie wiem, poszukam i dam znać 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ageron Napisano 29 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2022 Szukałem i nie ma, takiej opcji. Próbowałem kombinować i dalej jeśli sparuję Tv i soundbar przez hdmi, to wszystko działa jak złoto. Od razu rozłącza gdy podłącze kolejne urządzenie pod hdmi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 września 2022 Udostępnij Napisano 30 września 2022 Nie miałem takiego TV z tyloma gniazdami ARC. Nie wiem 😞 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts