piotr mięksiak Napisano 26 września 2022 Udostępnij Napisano 26 września 2022 dzień dobry. Jestem tu nowy więc proszę wybaczyć mi jeśli poruszam spraw już opisywanych. Temat który mnie ciekawi to sprzęt z uk. czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii. przy obecnym kursie funta wydaje mi się to bardzo oplacalne. np Marantz nr 1711 który mnie interesuje kosztuje tam 650£ czyli niecałe 3.500 zł jest on też tam bez problemu dostepny. jak wygląda ewentualną gwarancja. pozdrawiam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 26 września 2022 Udostępnij Napisano 26 września 2022 Licz się z celem i podatkiem . W PL , ichnia gwarancja nie honorowana Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr mięksiak Napisano 26 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2022 cła co prawda nie ma ale zapomniałem o vat który zniweluje oszczędności do 0 dzięki za przypomnienie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 września 2022 Udostępnij Napisano 27 września 2022 Zależy jak chcesz to przewieść. Ja z tym rynkiem miałem swego czasu dużo wspólnego i kilka klocków ściągnąłem. Ceny na niektóre elementy jak Marantz, Denon, Focal są dużo niższe. Zalezy czy sam przewozisz czy wysyłka kurierem. Cło i VAT nie jest doliczane zawsze. Najcześciej da się ominąć podobno przy przewozie somochodowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 27 września 2022 Udostępnij Napisano 27 września 2022 Przecież brytyjski VAT to chyba teraz do zwrotu jest. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts