Beautiful Instinct Napisano 1 października 2022 Udostępnij Napisano 1 października 2022 Hej! Posiadam wieżę Sony MHC-EX7 razem z oryginalnymi kolumnami. Jestem zadowolony z dźwięku, poza jedną rzeczą. Kolumny składają się z dwóch głośników - niskotonowego i wysokotonowego (co prawda jest jeszcze pseudo-tweeter ale to chyba atrapa). Ten wysokotonowy w trakcie odtwarzania filmów na YT/podcastów czy audycji radiowych tak dziwnie... brzęczy. Mowa jest słyszana bardzo wyraźnie, ale towarzyszy jej coś w rodzaju brzęczenia, odtwarzanego "w rytm" mowy. Nie jest to jednostajny dźwięk typu szum, tylko coś towarzyszącego mowie. Co dziwne, słuchając muzyki tego brzęczenia praktycznie nie słychać. Ponieważ nie słucham za często radia/podcastów na głośnikach, to nie jestem w stanie powiedzieć kiedy usłyszałem to brzęczenie po raz pierwszy. Czy to może być jakiś objaw uszkodzenia głośników wysokotonowych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts