Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, zakładałem dziś podobny temat w temacie słuchawek i wzmacniacza do nich. Postanowiłem jednak ugryźć to inaczej stąd osobny wątek. 

Szukam słuchawek otwartych, które będą mi głównie służyć do odtwarzania muzyki, głównie telefon Samsung A52S, mam również w domu wzmacniacz Cambridge Audio CXA81, pytanie czy taki wzmacniacz będzie się nadawał do odsłuchu ze słuchawek, czy może potrzeba osobnego sprzętu? 

Słucham muzyki różnej, w zależności na co mnie najdzie ochota, ale najczęściej rock/heavy metal/ hip hop ale ze wstawkami instrumentalnymi, ogólnie wszystko. Prosiłbym o polecenie słuchawek w kwocie do  max 600-700 zł, które warto byłoby sprawdzić. Czy w okolicy Krakowa i samym Krakowie jest miejsce gdzie można by takie odsłuchy zrobić?

Napisano

Cześć,
Wzmacniacz słuchawkowy w CXA81 nie jest taki zły ale oczywiście porównując go do dedykowanych wzmacniaczy słuchawkowych typu iFi Zen Can czy Topping L50 to klasa niższa. Nie oznacza to jednak, że ciężko będzie z dobraniem słuchawek. 

W zakładanym budżecie polecałbym posłuchać HiFiMan HE400se oraz Sennheiser HD560s. Sennheiser zaprezentują brzmienie bardziej mięsiste ale nieco bardziej skupione na graniu w głowie. Hifiman będą to słuchawki o żywszym brzmieniu oraz zapewnią większą przestrzeń. Obie słuchawki nie są bardzo wymagające także CXA81 nie będzie miał problemu z napędzeniem oraz wysterowaniem. 

Zapraszam po wycenę oraz na odsłuch w naszym salonie koło Pabianic. 

Napisano
1 godzinę temu, Pawelkrk napisał:

@Q21 Dziękuję za odpowiedź, a jak podane modele mają się do  podłączenia z telefonem? 

Nie powinno być problemu z napędzeniem, ale dla lepszej jakości warto sobie wliczyć do budżetu jakiś przenośny DAC/Wzmacniacz typu 'dongle'. Coś w stylu AudioQuest DragonFly, EarMan Sparrow etc...

Sam posiadam HE400SE i mogę szczerze polecić, jak dla mnie zagrały lepiej niż wiele słuchawek w klasie cenowej ~1400zł