Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej, szukam glosnika bezprzewodowego na sale gimnastyczna.

Rozwazam trzy opcje:

- jbl flip 6

- jbl charge 5

- jbl xtreme 3.

Nigdy nie mialam stycznosci z zadnym z tych glosnikow w takim miejscu, wiec nie mam pojecia, czy moc ktoregokolwiek z nich bylaby wystarczajaca.

Jesli chodzi o wielkosc hali, to dokladnych wymiarow nie znam, ale z moich kalkulacji wynika, ze jest to kolo 20m x 40m, wiec przestrzen jest z pewnoscia duza. Moim celem nie jest, zeby muzyke bylo idealnie slychac na calej sali, ale zeby wyraznie bylo wszystko slychac na kawalku jakos 10m x 20m.

Wobec tego chcialabym sie tu dowiedziec, czy w tym przypadku wystarczy moc 30W, czy celowac bardziej w 40W, albo od razu w 100W.

Bede bardzo wdzieczna jezeli ktos kompetenty tutaj mi doradzi. :)

Napisano
17 godzin temu, Helena Chojnowska napisał:

Hej, szukam glosnika bezprzewodowego na sale gimnastyczna.

Rozwazam trzy opcje:

- jbl flip 6

- jbl charge 5

- jbl xtreme 3.

Nigdy nie mialam stycznosci z zadnym z tych glosnikow w takim miejscu, wiec nie mam pojecia, czy moc ktoregokolwiek z nich bylaby wystarczajaca.

Jesli chodzi o wielkosc hali, to dokladnych wymiarow nie znam, ale z moich kalkulacji wynika, ze jest to kolo 20m x 40m, wiec przestrzen jest z pewnoscia duza. Moim celem nie jest, zeby muzyke bylo idealnie slychac na calej sali, ale zeby wyraznie bylo wszystko slychac na kawalku jakos 10m x 20m.

Wobec tego chcialabym sie tu dowiedziec, czy w tym przypadku wystarczy moc 30W, czy celowac bardziej w 40W, albo od razu w 100W.

Bede bardzo wdzieczna jezeli ktos kompetenty tutaj mi doradzi. :)

Dzień dobry :)

Niezależnie co zastosujemy na salę gimnastyczną o wspomnianych przez Ciebie rozmiarach, będzie pogłos i nakładanie się wielu fal na siebie. Niestety akustyka takich pomieszczeń jest bardzo słaba i inwestycja w coś dobrego mija się z celem. Domyślam się, że potrzebujecie kompaktowego i szybkiego rozwiązania i najlepiej bez kabla aby to szybko przemieszczać.

Z naszej oferty, mamy produkt za około 1200 zł, to House of Marley (w stereo) BAG OF RIDDIM https://www.tophifi.pl/glosniki-bezprzewodowe/glosniki-bluetooth/house-of-marley-bag-of-riddim-2-0.html 

Potrafi zagrać głośno i czytelnie. Lecz mimo wszystko proponuję Ci kupić ten produkt przez nasz sklep internetowy i sprawdzić go na tej sali czy efekt będzie Cię satysfakcjonował :)