SŁAWEK CHRAPEK Napisano 20 listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 listopada 2022 Mam leciwe kino domowe SAMSUNG HT-E4550 , wcześniej posiadałem również TV plazmowy Samsung, wszystko działało poprawnie. Teraz po zakupie nowego TV i wybraniu audio przez ARC jest cisza. Kabel HDMI mam ten sam co działał ze starym TV, wpięty do portu oznaczonego eARC/ARC. W ustawieniach próbowałem tryby AUTO i PCM , ale nic nie pomaga. Raczej muszę szukać innego urządzenia (i tu chyba jakiś używany amplituner z wejściem optycznym, wtedy na pewno nie będzie kłopotu) czy jest jeszcze jakaś nadzieja? Nie chce inwestować zbyt dużo, bo działanie zestawu było wystarczające dla moich niewygórowanych potrzeb, a TV musiałem zmienić bo stary "umarł" 🙁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 20 listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 listopada 2022 Sprawdź czy w ustawieniach TV nie ma regulacji wyjścia poziomu sygnału audio? Miałem podobną sytuację w Sony. Naszukałem się okrutnie, a rozwiązanie było banalnie proste. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SŁAWEK CHRAPEK Napisano 20 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2022 Szukałem, nawet pisałem do supportu LG, niestety nic mi się nie udało więcej ustalić. Chyba się poddaję i szukam czegoś na zamianę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SŁAWEK CHRAPEK Napisano 21 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2022 Problem się rozwiązał, aż wstyd się przyznać, ale wyszło że mam wejście optyczne, tylko schowało się miedzy kablami jak zerkałem, a zmyliła mnie specyfikacja z internetu, która twierdziła, że optycznego brak, podłączony toslink i wszystko gra ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts