Harry Reporter Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 Witam. Posiadam usługę tidal hi-fi w plusie. Wg licznika danych w smartfonie w ciągu tygodnia sam tidal pobrał mi około 11 GB danych komórkowych, natomiast wg informacji z aplikacji iplus zaledwie 1 GB. Jak to naprawdę jest z tym pobieraniem danych? Ile zajmuje 4-minutowy utwór muzyczny jakości hi-fi bez wideo? Czemu taka duża różnica w ilości danych? Czy można sobie samemu obliczyć na podstawie długości utworu ile pobierze danych komórkowych? Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 Przez tydzień nie ma możliwości żeby Tidal pobral 1GB. 11 jest jak najbardziej możliwe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harry Reporter Napisano 30 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 Naprawdę tyle mi pobrało. 21go listopada miałem 20 GB dziś mam 19 GB. Muzy słucham na danych komorkowych w dni robocze po 4-5 h nonstop. Babka z plusa mi mówi żeby nie patrzeć na te liczby że smartfona bo mogą byc nieprawidłowe. Zresztą tak samo pisze w smartfonie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 Jak nie miałem Tidala to zostawało mi po 40GB internetu po miesiącu. Odkąd go mam starcza mi na styk więc mi wychodzi ok 10GB tygodniowo. Mówię Ci ze 1GB to na dzień by Ci nie wystarczył przy 5h słuchania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackromek Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 (edytowany) Tidal Hifi czyli jakość CD 1 płyta 250-500 Mb w zależności od długości czyli po szybkich obliczeniach 11 gb jak najbardziej możliwe Edytowano 30 listopada 2022 przez blackromek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harry Reporter Napisano 30 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 Dziwne. To czemu mi pobrało tylko 1 GB? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 Może masz jakąś promocje u operatora i dostałeś tidala za darmo np na 3 miesiące albo przez wifi grałeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harry Reporter Napisano 30 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 Promocji nie mam a z WiFi korzystam tylko w weekendy i te dane są pokazane na drugim liczniku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harry Reporter Napisano 30 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 Zauważyłem że jak słucham te same utwory co wcześniej to nie pobiera danych. Może korzysta z cache. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harry Reporter Napisano 1 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 grudnia 2022 Zobaczcie ile mi wczoraj pobrało danych wg info z konta plusa a ile z aplikacji zliczającej pobieranie danych. Program był włączany tylko podczas słuchania tidala i nic więcej nie robiłem na telefonie. Słuchałem od 16:15 do 19ej i potem od 20:30 do 22ej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 1 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2022 Ja nie potrafię tego wyjaśnić. Nic tylko się cieszyć 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harry Reporter Napisano 1 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 grudnia 2022 Z tego co się dowiedzialem to pliki hifi które slucham nie zajmują tyle co np 3minutowy wav tylko to są flac czyli skompresowane ale jakości cd. A często też słucham utwory które już słuchałem wcześniej wiec podejrzewam że są zapisane w pliku cache aplikacji tidal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts