Artur Kal Napisano 6 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2022 Cześć, serdeczna prośba o podpowiedź w co zainwestować do pięciu klocków. Słucham: muzyka YT 40%, netflix 20%, tv 20%, bluetooth 20% salon 40m2 plus jadalnia łącznie z 60m2 + otwarte hole i kuchnia Brak możliwości kolumn przed tv, na tv, ani za kanapą. Meble i kanapy mam na styk ścian. Poniżej zestawienie SONY, JBL, Samsung Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 6 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2022 JBL Charge 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Kal Napisano 7 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2022 aktualizacja: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2022 (edytowany) W nic. 5000 za soudbar to więcej niż głupota. Kup wzmacniacz i dwa monitory. A jak używane to jeszcze na suba do stereo będzie. 60m chcesz nagłośnić soundbarem?? Serio? Piotr Edytowano 7 grudnia 2022 przez Piotr Sonido Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Kal Napisano 8 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2022 Dnia 7.12.2022 o 08:04, Piotr Sonido napisał: W nic. 5000 za soudbar to więcej niż głupota. Kup wzmacniacz i dwa monitory. A jak używane to jeszcze na suba do stereo będzie. 60m chcesz nagłośnić soundbarem?? Serio? Piotr Piotrze...ok ... namówiłeś mnie ..jestem skłonny spróbować .... byłbyś skłonny mi coś wyspecyfikować? może być używka, wołałbym nowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 8 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2022 Smsl Q5 pro , Chromecast Audio , KEF 350 , Tannoy TS 2.8 . Wszystko znajdziesz na olx i tutaj w ogłoszeniach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2022 Z używanych ok. Aczkolwiek 2.8 będzie z mały. Z nowych: SMSL może byc zapewne inny model, Sabaj A30, Loxije A30 + ELAC B6.2, Magnat Signature 503, Fyne F3.12. Chodź pewnie jeszcze coś bym wykombinował Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
essewissa Napisano 9 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2022 Głupota to jest stereo do tv. Jak siedzisz na wprost to jeszcze ujdzie, jak trochę z boku to możesz słyszeć jeden głośnik. W kinie, tv ważny jest głośnik centralny, w stereo będzie miksowany do LR. Wg mnie dobry soundbar nie jest zły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fluid81 Napisano 9 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2022 A według mnie soundbar, to rozwiązanie dalekie od jakiejkolwiek jakości. Głupotą jest zakup soundbara z nastawieniem uzyskania z niego dźwięku przestrzennego ,jak również noszenia się z zamiarem nagłośnienia pomieszczenia o takim metrażu. Soundbar to droga na skróty. To tylko zwykła belka plastikowa bądź aluminiowa z kilkoma lub kilkunastoma głośnikami, która zasadniczo poprawia dźwięk z telewizora i w zasadzie nic więcej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2022 Dnia 9.12.2022 o 10:20, essewissa napisał: Wg mnie dobry soundbar nie jest zły. Który soundbar jest dobry? Dnia 9.12.2022 o 14:21, J4Z napisał: 60m i monitory? 😀 Za 5k chyba coś się znajdzie z dużych podłogówek + wzmak z dac w użytkach? No z subem. W Soundbarze będzie to samo. Tak ja też bym tak myslał J4Z ale Dnia 6.12.2022 o 13:51, Artur Kal napisał: Brak możliwości kolumn przed tv, na tv, ani za kanapą. Meble i kanapy mam na styk ścian. Bo przeciez salon ma "tylko" 40 metrów to trzeba było to zabudowac. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 12 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2022 13 minut temu, Piotr Sonido napisał: Który soundbar jest dobry? No z subem. W Soundbarze będzie to samo. Jest różnica między przetwornikami 1-2" w soundbar , a przetwornikiem 5-6,5" w monitorze . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2022 Dlatego tak proponowałem. W przypadku soundbara duża szansa że mowiliśmy o modelu z subem w komplecie. Tu przy monitorach suba polecam ale zapewne nie zmieścimy się w budzecie. Ja uważam że warto dołozyć. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts